Hava Durumu

:

:

:

MERSİN'DE 100 MUHTARDAN SU İSYANI

04 Temmuz 2014 Cuma 17:33

Silifke'de bağlı yaklaşık 100 mahalle muhtarı, susuzluk çektikleri gerekçesiyle Silifke sokaklarında yürüdü.

MERSİN'DE 100 MUHTARDAN SU İSYANI

Silifke Muhtarlar Derneği'nde bir araya gelen mahalle muhtarları, MHP’li Mersin Büyükşehir belediyesine dertlerini anlatabilmek için Silifke Milliyetçi Hareket Partisine yürüdü.


İlk olarak Silifke Muhtarlar Derneğinde, dernek Başkanı Hayati Akdeniz ile birlikte istişare toplantısı yapan muhtarlar, sorunlarını tek tek dile getirdi. Aksıfat İçme suyu Birliğine bağlı 31 mahallenin susuzluk çektiğini belirten muhtarlar, sorunların patlak olan boruların tamir edilmemesine, eşit dağıtım yapılmamasına ve Saraydın Mahallesi halkının su saati kullanmadığı için, suyu sebze yetiştiriciliğinde kullanmalarına bağladı.


Sadece Aksıfat içme suyu birliğine bağlı köylerin susuzluk çekmediğini, her köyün kuraklık nedeniyle susuz kaldığını belirten muhtarlar, Büyükşehir yasasıyla birlikte Mersin Büyükşehir belediyesine bağlandıklarını, seçimlerin ardından 3 ay geçtiği halde MESKİ’nin hiçbir işlem yapmadığını belirtti.


Yaşanan su sıkıntısını Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşlerine aktarabilmek için böyle bir toplantı gerçekleştirdiğini belirten Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, “Silifke’nin 108 mahallesi var. Sadece merkezde olan mahalleler susuzluk çekmiyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte köy konumundan mahalle konumuna geçen her köyde su sıkıntıları yaşanıyor. Özellikle de Aksıfat içme suyu birliğine bağlı 31 köyümüz susuzluk çekiyor. Bazı köylerimiz 40 gündür susuzluk çekerken bazıları ise 4 aydır içme suyundan mağdur. Susuzluğun giderilmesi için her muhtarımızın fikrini alarak neler yapılması gerektiğini yetkili mercilere anlatacağız” dedi.


Sorunların giderilmesi için MESKİ’nin biran önce çalışma başlatması gerektiğini de vurgulayan Akdeniz, “Mahallelerimiz çok geniş bir coğrafyaya sahiptir. Bu nedenle çok fazla boru var. Bir çok mahallenin borularında ise patlaklar mevcut. Bu patlakların biran önce yapılması gerekiyor. Öte yandan suyun gözündeyiz diye Saraydın mahallesi su saati hala kullanmıyor. Oradaki vatandaşlar suyu paralı içmediği için içme suyuyla sebze üretiyorlar. İçme ve sulama suyu kullanıldığı içinde bir çok mahalleye su çıkmıyor. Su saati kullanmayan mahallelerde de vatandaşların biran önce su saati takması gerekiyor. Bunları MESKİ’nin yaptırması gerekiyor” dedi.
Muhtarlar Derneğinde yapılan istişare toplantısından sonra Muhtarlar Silifke sokaklarında kalabalık bir şekilde yürürken, çevrede ki vatandaşların da dikkatini çekti. Bir süre yürüyen Muhtarlar sorunlarını anlatmak için MHP Silifke İlçe Başkanlığına gelip burada görüşme gerçekleştirdiler.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
Tarsus Sevdalısı 07 Temmuz 2014 Pazartesi 16:10

Bunları Mersinliler Burhanettin Kocamaz!a oy vermeden önce düşünücektiniz. Geçmiş olsun. Bu iyi günleriniz...

silifkeli 04 Temmuz 2014 Cuma 23:16

oy vermeden önce düşünecektiniz kocamaza

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.