Hava Durumu

:

:

:

Mersin Valisi Su, Tarsus Üniversitesi’nde

01 Temmuz 2020 Çarşamba 09:38

SONMANŞET.COM- Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın'ı ziyaret ederek, Üniversitede devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mersin Valisi Su, Tarsus Üniversitesi’nde

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret ederek, Üniversitede devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, ziyaret sırasında akademik ve idari faaliyetler ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yaparak, mevcut kampüste yeni inşaatın başladığını ve hızla devam ettiğini, gelecek dönem için yeni inşaat projelerinin ise hazır olduğunu ifade etti.

Yeni açılan fakültelerin bu yıl ilk defa öğrenci alacağı ön lisans, lisans ve lisansüstü bölüm ve programları ile Tarsus Üniversitesinin kısa sürede önemli bir kapasite oluşturduğunu dile getiren Rektör Aydın, yeni akademik birimler için ise hazırlıkların devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde fiziki yapılanmanın tamamlanmasının ardından eğitim- öğretime başlanacağını bildirdi.

Şehir merkezinde oluşturulacak kampüs için imar planı sürecinin devam ettiğini belirten Rektör Aydın, Tarsus Eğitim Vakfı tarafından Üniversiteye bağışlanan binalara Eylül ayı içinde taşınacaklarının altını çizerek, Meslek yüksekokullarında öğrenim görmekte olan binin üzerinde öğrencinin, önümüzdeki dönemden itibaren Tarsus Eğitim Vakfının Üniversiteye devrettiği bu binalarda eğitim- öğretime devam edeceklerini vuguladı ve bu vesile ile Tarsus Eğitim Vakfı yönetimine bir kez daha teşekkür etti.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun da eşlik ettiği ziyarette, Vali Ali İhsan Su, Tarsus Üniversitesi’nin kısa sürede aldığı yoldan ve oluşturduğu kapasiteden dolayı Rektör Orhan Aydın’a teşekkür edip başarılar diledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.