Hava Durumu

:

:

:

MERSİN Büyükşehir Ortak Projelerle de Halkın Yanında

16 Ocak 2022 Pazar 16:02

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi, sürekli genişlettiği sosyal yardım çalışmalarına aralıksız devam ederken, bir taraftan da ortak projelerde yer alarak, ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası Göç Örgütü'nün sağladığı kaynak ve Büyükşehir Belediyesi'nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi ailelerin fiziki şartları kötü olan evlerinde tadilat çalışmaları başlatıldı.

MERSİN Büyükşehir Ortak Projelerle de Halkın Yanında

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi, sürekli genişlettiği sosyal yardım çalışmalarına aralıksız devam ederken, bir taraftan da ortak projelerde yer alarak, ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası Göç Örgütü’nün sağladığı kaynak ve Büyükşehir Belediyesi’nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi ailelerin fiziki şartları kötü olan evlerinde tadilat çalışmaları başlatıldı.

Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi iş birliği ile yürütülen çalışmada; Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde bulunan yerel vatandaşlar ile göçmen topluluk üyesi ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışmaları yapılıyor.

Belirleme sırasında görüş alınıyor

Özellikle yangın olayları sonrasında mağduriyet yaşayan ailelerden gelen taleplere öncelik veriliyor. Ayrıca yaşadıkları evlerin durumu oldukça kötü olan göçmen topluluk üyesi ailelerin ihtiyaç durumuna göre evlerinde tadilat gerçekleştiriliyor. Belirleme işlemi sırasında muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarından da görüş alınıyor. Hassasiyet kriterlerinin oldukça önemsendiği proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Uluslararası Göç Örgütü yetkilileri birlikte yürüttükleri saha çalışmalarında ihtiyaç önceliğine göre 70 ev belirlendi.

Proje kapsamında ilk tadilat çalışması Tarsus’ta başlatıldı. Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi 2705. Sokak üzerinde bulunan ve geçtiğimiz Ağustos ayında çıkan yangında zarar gören Şaban Tuluk’a ait evde, proje kapsamında tadilat işleminin bir bölümü yerine getiriliyor.

İlk etapta Tarsus ve Akdeniz’de uygulama yapılacak

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Uyum Masası’nda görevli Çağan Coşkuner, projenin önümüzdeki dönemde de kaynak durumuna bağlı olarak devam edeceğini belirterek, “Ev tadilatı projemize Tarsus’tan başlamış oluyoruz. İyileştirme ve Toplum Destek Birimi’nin doğrudan müdahil olmasıyla bu programı yürütmekteyiz. Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde ilk etapta 70 hane belirlendi. Bu hanelerin bir kısmında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza gelen ev tadilatları talepleri göz önünde bulunduruldu. Bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönlendirmeleriyle ve muhtarların da desteğiyle göçmen topluluk üyeleri de programa dâhil edildi. Önümüzdeki dönemde de fon ve kaynak durumuna bağlı olarak, bu çalışmayı Mersin’in diğer ilçelerinde de yaygınlaştırmaya çalışacağız” dedi.

 

“Yangın olan evlere öncelik verdik”

 

Tadilat yapılacak evlerin kriterlerle belirlendiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Uzmanlarından Yusuf Yazgı ise “Uluslararası Göç Örgütü’yle birlikte 70 tane ev belirledik. Daha çok dezavantajlı ailelerin evlerinde incelemelerde bulunduk ve bazı evleri belirledik. Yangın olan evlere öncelik verdik. Tarsus’un eski mahallelerinden olan Kızılmurat Mahallesi’nde esnaflık yapan Şaban Ustanın evindeyiz. Tadilata buradan başladık. Sadece yangından zarar gören evler değil, önceliği biz yangınlara verdik. Dezavantajlı, yaşam koşulları kötü olan evlerde de çalışma yapacağız. Bunlar 65 yaş üstü vatandaşlarımız, evin reisinin kadın olduğu vatandaşlar” diye konuştu.

 

Yangında eski yapı evinin büyük zarar gördüğünü kaydeden Şaban Tuluk, “Evim 14 Ağustos günü yan tarafta çıkan yangın sebebiyle yandı. 50 yıllık birikimim gitti. İçinde paralarım vardı. Yani burada manevi eşyalarım vardı. Hiçbir şey kalmadı evde. Tamamen yandı. Geldiler keşif yaptılar. Dediler ki; ‘elektrik ile sıvayı biz yapalım’. Sağ olsunlar ilgilendiler. Gelip başladılar. Sıvayı yaptırdılar, ben memnunum. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.