Hava Durumu

:

:

:

Mersin Büyükşehir 100 üreticiye 100’er adet kaz dağıttı

22 Nisan 2021 Perşembe 21:00

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Özellikle pandemi sürecinde hayata geçirdiği sosyal projeleriyle dikkatleri üzerine toplayan Büyükşehir Belediyesi, Mersin'in Tarsus, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde 100 üreticiye 100'er adet kaz ve yemleri teslim ederek, yine önemli bir hizmete imza attı.

Mersin Büyükşehir 100 üreticiye 100’er adet kaz dağıttı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Özellikle pandemi sürecinde hayata geçirdiği sosyal projeleriyle dikkatleri üzerine toplayan Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in Tarsus, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde 100 üreticiye 100’er adet kaz ve yemleri teslim ederek, yine önemli bir hizmete imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesindeki Mezbahane bahçesinde düzenlenen “Kazanç Projesi Kaz ve Yem Dağıtımı” etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Kazanç projemizle 100 dar gelirli yetiştirici aileye, 100’er adet kaz ve sezonluk yem desteği veriyoruz. Kazlar çoğaldıkça üretim artacak, köylerimizde bereket katlanacak” dedi.

Tarımsal destekli bu anlamlı projenin aslında bir sosyal proje olduğunun altını çizen ve bu tür projelerde kadınlara pozitif ayırımcılık yapmayı kararlılıkla sürdürmekte olduklarını ifade eden Başkan Seçer, “Tarsus’ta 50 üreticiye 5 bin adet, Akdeniz ilçemizde 46 yetiştiriciye 4 bin 600 adet ve Yenişehir ilçemizde 4 üreticiye 400 adet olmak üzere ilk etapta 100 yetiştirici aileye 100’er adet olmak üzere 10 bin adet kaz ve yem dağıtımlarını yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve hayvancılık konusunda desteğimiz devam edecek. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise etkinlikte yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin özellikle pandemi sürecinde son derece isabetli sosyal hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle sosyal belediyecilik konusunda Türkiye’de örnek bir belediyecilik sergilemiştir. Bugün dağıtılmakta olan Kazanç projesi kapsamındaki kaz yem dağıtımı da sosyal belediyeciliğin en önemli göstergelerinden birisidir” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal, Belediye Meclis üyeleri ve Ticaret Borsası temsilcileri ile muhtarlar ve kaz sahibi olacak üreticilerin katıldığı etkinlikte hak sahiplerine kazları ve yemleri teslim edildi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.