Hava Durumu

:

:

:

Mersin Barosunda Bilgin Yeşilboğaz Güven Tazeledi

15 Ekim 2018 Pazartesi 13:44

SONMANŞET.COM- Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 2018-2020 Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu başkanlık seçiminde 756 oy alarak yeniden baro başkanı seçildi.

Mersin Barosunda Bilgin Yeşilboğaz Güven Tazeledi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 2018-2020 Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu başkanlık seçiminde 756 oy alarak yeniden baro başkanı seçildi.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde gerçekleşen başkanlık seçiminde avukatlar 5 sandıkta oy kullandı. Sayım sonuçlarında Yeşilboğaz 756 oy alarak yeniden Mersin Barosu Başkanı seçilirken, diğer başkan adayı Semih Birol Güner ise 134 oy aldı.

Mersin Barosu Genel Kurulu 2018-20120 Dönemi seçimleri Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın listesinin kazanmasıyla sona erdi.

Mersin Barosu’na kayıtlı 2 bin 070 avukatın sadece 890’ı sandığa gitti.

Sabah başlayan oy verme işlemleri  saat 17.00’de sona erdi. Sandıkta kullanılan oyların tasnifinin ardından  oy sayımı gerçekleştirildi. Yapılan sayım sonunda mevcut başkan Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın listesi 756 oy alarak seçimleri kazandı. Liste çıkarmayan Av. Semih Birol Güner ise 134 oy aldı.

Başkan Yeşilboğaz,,Genel Kurulun  göstermiş olduğu güvene teşekkür etti.

CİHAN ÖKTEM YİNE EN YÜKSEK OYU ALDI

Mersin Barosu Yönetim kurulu listesinde ise en yüksek oyu geçen seçimde de olduğu gibi Tarsus Baro Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Öktem Aldı.

Cihan Öktem toplam 796 oyla liste balı olmayı başardı. Kendisinin yüksek oy almasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Cihan Öktem, mesleğinin ve adalet mekanizmasının sıkıntılarının bitmesinin en büyük hedef olduğunu söyledi.

"EN ŞEREFLİ GÖREVE BİR KEZ DAHA SEÇİLMENİN ONURUNU YAŞIYORUM”

Bilgin Yeşilboğaz, "2018-2020 Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu ile Mersin Barosu’nun en şerefli görevi olan baro başkanlığı görevinin bir kez daha tarafıma tevdi edilmesinin onurunu yaşıyorum. Mesleki sorunlarımız, ülke ve kent sorunları ile ilgili meselelerde birlikte mücadele etmek için, listemde yer alan tüm kurul arkadaşlarıma da 2 yıl için bu görev tevdi edilmiştir" diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.