Hava Durumu

:

:

:

Mahmut Tat'tan Vahap Seçer'e Yalanlama

17 Ocak 2021 Pazar 20:18

SONMANŞET.COM- Büyükşehir Meclisi'nin Ocak ayı 2. Oturumunda işçilere uygulanan sürgün mobbingini gündeme getiren MHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Mahmut Tat, 31 Mart 2019'dan bu yana 2 bini aşkın kişinin işine son verildiğini öne sürdü.

Mahmut Tat'tan Vahap Seçer'e Yalanlama

 

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önceki dönemde işe alınan işçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden etmesine yönelik iddiaların yankıları devam ederken, pandemi döneminde işçi çıkarma yasağı nedeniyle işten çıkartamamasının acısını ise mobbingle sürdürdüğüne ilişkin iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Büyükşehir Meclisi’nin Ocak ayı 2. Oturumunda işçilere uygulanan sürgün mobbingini gündeme getiren MHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Mahmut Tat, 31 Mart 2019’dan bu yana 2 bini aşkın kişinin işine son verildiğini öne sürdü.

SEÇER “BİN 50 İŞÇİ ÇIKARTILDI” DEMİŞTİ..ANCAK!

MHP’li Tat’ın verdiği rakamın yanlış olduğunu söyleyen CHP’li Vahap Seçer gerçek rakamın toplam bin 50 olduğunu savunmuştu. Vahap Seçer, “Yani yılbaşı raporları bin civarında bir çıkış var. Bunun performansla dediğim rakamı bin 50 kişi civarında. Tahminen 650 kişisi az önce bahsettiğim belediyemizin kurallarına, kaidelerine, çalışma anlayışına uygun olmayıp işten performans, disiplin gerekçesiyle iş akdi sonlandırılan, yollarımızı ayırdığımız” demişti.

HANGİ ŞİRKETTEN, KAÇ İŞÇİ ÇIKARTILDIĞINI AÇIKLADI

MHP Grup Başkan vekili Mahmut Tat, bugün sosyal medya hesabından kendi ellerindeki verileri paylaştı. MHP’li Tat, Büyükşehir Belediyesi bünyesinden toplam 2 bin 269 işçinin işine son verildiğini kaydetti.

MHP’li Tat, Büyükşehir bünyesindeki tüm şirketlerden çıkarılan personel sayılarını da kamuoyuna açıkladı. Tat’ın kamuoyuyla paylaştığı sayılara göre Toplam 2 bin 269 işçinin işine son verilirken bu işçilerin 261’i İmar A.Ş’den, 336’sı Denizkızı A.Ş’den, bin 672’si de Kültür A.Ş’den ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

MAHMUT TAT: “BELEDİYE YÜKLÜ TAZMİNAT RAKAMLARIYLA KARŞI KARŞIYA”

Haksız bir şekilde işlerinden edilen işçilerin açtıkları davaları kazandıklarını kaydeden Mahmut Tat, “İşten çıkartılan emekçi kardeşlerimiz mahkeme kararıyla geri dönüş haklarını tek tek kazanıyor fakat işe başlatılmıyorlar. Tazminatlarını ödemek zorunda kalan belediye yüklü rakamlarla karşı karşıya” açıklaması yaptı.

HANİ İŞÇİ FAZLASI VARDI?

MHP’li Mahmut Tat, “Başkan Seçer, bu sıkıntıları mecliste gündeme getirdiğimizde, ‘işçi fazlalığı var, bu kadar işçiyi ben ne yapacağım? Ben söylediğiniz kadar işçi çıkartmadım, almadım mahcup olursunuz’ diyor. Ancak rakamlar mahcup etmez” diyerek Seçer döneminde işe alınan işçileri de rakamlarla ortaya döktü.

MHP’li Tat’ın açıklamasına göre işçi fazlalığı nedeniyle işten çıkarılan işçilerin yerine tam 2 bin 941 personel alındı. Buna göre 407 kişi İmar AŞ, 330 kişi Denizkızı AŞ ve 2 bin 204 kişi de Kültür AŞ bünyesinde toplam 2 bin 941 personel istihdam edilmiş olarak görülüyor.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.