Hava Durumu

:

:

:

Mahir Başarır, Mersin'in Milletvekiliyim. Halkımızın Emrindeyim

05 Ağustos 2018 Pazar 17:07

SONMANŞET.COM- CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “CHP'ne oy versin yada vermesin ben tüm Mersinliler'in vekiliyim. Halkımızın her zaman emrindeyim''

Mahir Başarır, Mersin'in Milletvekiliyim. Halkımızın Emrindeyim

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, TBMM’nin çalışmalarına ara verilmesi ve tatile girilmesi üzerine soluğu seçim bölgesi olan Mersin ve ilçelerinde aldı.

Tarsuslu olması nedeniyle bir yandan teşekkür gezileri, bir yandan protokol mensupları ve meslek odaları ziyaretleri ve bir yandan da CHP’nin ilçe Danışma Kurulu toplantıları arasında mekik dokuyan, bir yandan da Çamlıyayla’daki İğne Oyası Festivali gibi sosyal ve kültürel etkinliklere katılım sağlayarak halkla kucaklaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’in Tarsus ilçesinde Kaymakam Yüksel Ünal, Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç ve Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer’i ziyaret etti.

Bazı Partili yöneticiler ve Belediye Meclis üyesi Ali Boltaç’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde karşılıklı olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Seçimlerin bitmesinin ardından, Meclis’te yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini kaydeden CHP’li Ali Mahir Başarır, “Seçimler sonunda halkımız yine partimize ana muhalefet görevini verdi. Bu doğrultuda Tarsus’ta ve Mersin genelinde halkın beklentilerini karşılamak, gündemde olan projelerin bir an önce bitmesi için takipçi olmak adına çalışacağım” dedi.

Kendisinin her zaman Tarsus ve Mersin Sevdalısı olduğunu, Mersin ve ilçelerinin ekonomik yönden kalkınması, halkın refah düzeyinin yükselmesi, yaşam kalitesinin artması ve işsizliğin en aza düşürülmesi noktasında elinden ne geliyorsa yapacağını ifade eden Ali Mahir Başarır, “CHP’ne oy versin yada vermesin ben tüm Mersinliler’in vekiliyim. Halkımızın her zaman emrindeyim” dedi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ile Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kılıç’da, nazik ziyaretinden dolayı Başarır’a teşekkürlerini ileterek, çalışmalarında başarılar dilediler.

Tarsus Ziraat Odası ziyaretinde ise konu bu dönem tarım ürünlerine büyük zarar veren, milyonlarca TL’lik kayba neden olan Akdeniz Meyve Sineği’yle mücadele konusunda “ne yapılabilir?” konusu ön plana çıktı.

CHP’li Başarır burada yaptığı konuşmada, “CHP’li 3 Mersin Milletvekili olarak, ben, sayın Cengiz Gökçel ve sayın Alpay Antmen, Meclis’te basın toplantısı yaparak Akdeniz Meyve Sineği zararlısının, çiftçilerimize ne kadar çok zarar verdiğini gündeme taşıdık. Bu konuyla ilgili olarak Bakanlığın acilen bir eylem planı gerçekleştirmesi gerekiyor.  Zaten çiftçilerimizin durumu çok kötü. Üzüm 60 kuruşa gidiyor. Üzüm üreticisi isyanda! Meyve üreticisi, pamuk üreticisi bu sinekle uğraşıyor. Kısacası çiftçilerimize acil destek gerekiyor” dedi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise “Devletimizden gerekli desteği alırsak, bu sinekle mücadele edebiliriz. Çünkü maliyetli olan bu işle çiftçilerimizin şu aşamada mücadele etmesi mümkün değil. Zaten ürün yeteri kadar para etmiyor. Zararlı ile mücadele ise ciddi maliyet getiriyor. Bu nedenle gerekli destek verilirse çiftçiler olarak bununla mücadele eder ve bu zararlıyı bölgemizde yok ederiz” şeklinde konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.