Hava Durumu

:

:

:

Mahir Başarır’ın Meclis Maratonu Hızlı Başladı

05 Temmuz 2018 Perşembe 23:26

SONMANŞET.COM- Çocuk denecek yaşlarda başladığı siyaset ve Cumhuriyet Halk Partisi sevdasının peşinden taviz vermeden koşarak 24 Haziran Genel seçimlerinde CHP Mersin Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Ali Mahir Başarır, Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığından mazbatasını aldıktan sonra kaydını yaptırmak üzere gittiği TBMM'nde ilk dakikadan itibaren Gazetecilerin ilgi odağı oldu.

Mahir Başarır’ın Meclis Maratonu Hızlı Başladı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Çocuk denecek yaşlarda başladığı siyaset ve Cumhuriyet Halk Partisi sevdasının peşinden taviz vermeden koşarak 24 Haziran Genel seçimlerinde CHP Mersin Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Ali Mahir Başarır, Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığından mazbatasını aldıktan sonra kaydını yaptırmak üzere gittiği TBMM’nde ilk dakikadan itibaren Gazetecilerin ilgi odağı oldu.

Eşi Sebla Başarır ve ikiz kızlarıyla birlikte TBMM’ne kaydını yaptıran ve eşinin taktığı Milletvekili rozetiyle Meclis maratonu başlayan Ali Mahir Başarır, Tarsus’tan TBMM’ne götürdüğü Tarsus Beyazı Üzümü, Türkiye 2.cisi zeytinyağı olan Boltaç Zeytinyağlarıyla Tarsus Cezeryesini Milletvekili arkadaşları ve Gazetecilere dağıtarak, Tarsus’un tanıtımına katkı sağladı.

CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır’a partisinden de ilk görev geldi. Mahir Başarır, partisinin davaları izleme komisyonunda yer aldı.

Komisyon, Milletvekilleri ile Parti Meclisi üyeleri hakkında yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerini takip etmek, sağlıklı biçimde yürütmek ve eşgüdüm sağlamak amacıyla Genel Merkez bünyesinde oluşturuldu. Sorumlusu Muharrem Erkek’in yanı sıra komisyon; İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’ndan oluşuyor.

Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyeleri hakkında başlatılan soruşturma ve kovuşturma dosyalarının numaraları ve duruşma günleri Komisyon sekretaryasına bildirilecek, Komisyon da buna göre bir yol haritası belirleyecek. Komisyonun nasıl çalışacağına dair ayrıntılar, önümüzdeki günlerde yapılacak bir toplantıyla belli olacak.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.