Hava Durumu

:

:

:

MACİT ÖZCAN'DAN TAŞERON İŞÇİLERE MÜTHİŞ DESTEK

16 Ocak 2014 Perşembe 10:42

Başkan Macit Özcan, taşeron işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için, yemek ve yol masrafını karşılayarak, maaşları asgari ücretten 1.150 liraya çıkaran imzayı attı.

MACİT ÖZCAN'DAN TAŞERON İŞÇİLERE MÜTHİŞ DESTEK

      Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat, Meski ve diğer hizmet alım ihaleleri sonucu çalışan DİSK Genel İş Sendikası’na üye taşeron işçilerin çalışma şartlarında iyileştirme yapacak tarihi bir sürece imza attı.

     Başkan Macit Özcan, taşeron işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için, yemek ve yol masrafını karşılayarak, maaşları asgari ücretten 1.150 liraya çıkaran imzayı attı.

     DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, işçileri belediye kadrosuna geçirme yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nde değil, hükümetin elinde olduğunu vurgulayarak, bu konuda AKP Hükümeti’ni ikiyüzlü davranmakla suçladı. Konuşmasında, taşeron işçilerin kadroya geçme yetkisinin hükümetin elinde olmasına rağmen, yüz binlerce taşeron işçinin mağdur edildiğini belirten Kemal Göksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın bu konuda her zaman yanlarında olduğunu, maddi ve manevi her konuda kendilerine destek olduğunu ve bugün de Başkan Macit Özcan’ın, taşeron işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yemek ve yol masraf bedeli olarak, maaşların 850 liradan 1.150 liraya çıkaran sözleşmeye imza atacağını söyledi.

     Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Salonu’nu dolduran 1.000’in üzerindeki işçinin büyük sevgi gösterileri ile söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Macit Özcan ise konuşmasında, ‘Amacımız sizi belediye kadrosuna almaktır. 1-2 sene içerisinde inşallah bu dediğim de olacak. Şizler bizim çocuklarımızsınız. Sizleri işe bizzat ben kendim aldım. Gönül ister ki, hepiniz kadroya girin. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi’ni el birliği ile iktidara getirirsek, bu çalışmayı uzun süre beklemeden anında hallederiz. Mersin’de hayata geçirdiğimiz bütün çalışmalarda sizin emeğiniz, alın teriniz var. Siz olmasanız bu çalışmalar olmaz, siz olamazsanız, belediye olmaz.’ diye konuştu.

     Daha sonra görev süresi boyunca hayata geçirmiş olduğu projeleri slayt eşliğinde taşeron işçilerine anlatan Başkan Macit Özcan, Alt ve üst yapı, katı atık düzenli depolama alanı ve atıksu arıtma tesisi, canlı hayvan ticaret merkezi, aquapark, kongre merkezi, spor tesisi ve yakın zamanda açılacak olan ve Türkiye’de örneği olmayan yeni otogar projesi Mersin’e kazandırdığımız büyük projeler. Bunların dışında kentin su ihtiyacını karşılayacak 6 adet su deposu yapıldı ve toplam 1.100 km. içme suyu boruları yenilendi, 39 köye de içme suyu götürdük. 350 km. kanalizasyon ile park ve yeşil alan çalışmaları, sinekle mücadele, kültür, sanat ve spor etkinliklerimiz de önemli çalışmalarımız.’ dedi.

     Başkan Macit Özcan konuşmasında ayrıca, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında okullara yapmış oldukları kırtasiye yardımı, vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması, engellilere tekerlekli sandalye yardımı ve dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayan Cumhuriyet Evleri projesi hakkında bilgi verdi.

     Göreve tekrar geldiği takdirde hayata geçireceği projelere de değinen Başkan Macit Özcan, ‘Mersin Bilim Merkezi, Teras Park, Konuk Evi, Atatürk Caddesi’nde tarihi motiflerle süsleme yapacağımız projelerimizden bazıları. Belediyecilik ileriyi görebilmektir. Biz bütün projelerimizi kentimizin geleceğine göre hazırlıyoruz.’ dedi.

     Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan ve sendika yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet gören yüzlerce taşeron işçinin maaşını 850 liradan 1.150 liraya çıkaran sözleşmeyi imzaladı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
başkan 16 Ocak 2014 Perşembe 20:15

büyük başkan seninle gurur duyuyoruz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.