Hava Durumu

:

:

:

Kuyucuoğlu, Orman Bakanına Sordu:Yatırım için ayrılan ödenekler kullanıldımı

12 Şubat 2018 Pazartesi 11:38

SONMANŞET.COM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlığın Mersin'de hangi yatırımları hayata geçirdiğini sordu.

Kuyucuoğlu, Orman Bakanına Sordu:Yatırım için ayrılan ödenekler kullanıldımı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlığın Mersin’de hangi yatırımları hayata geçirdiğini sordu.

Önergesinde, “ 2011-2017 yılları arasında Bakanlığınızca Mersin iline ne tür yatırımlar yapılmıştır? Yapılan bu yatırımların toplam ödenek tutarı ne kadardır?” sorusuna yer veren Kuyucuoğlu, yatırımların ilçelere göre dağılımının da açıklanmasını istedi.

Mersin ilinde orman emvali konusunda faaliyet gösteren orman kooperatiflerine Bakanlın Yatırım Programı’ndan ne kadar hibe ya da düşük faizli kredi desteğinde bulunulduğunu,  Mersin ilinde kullandırılan söz konusu desteklerin, Türkiye genelinde Bakanlık aracılığıyla kooperatiflere kullandırılan destek sıralamasındaki yerini soran Kuyucuoğlu, önergesinde ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

“Mersin ili için Bakanlığınız yatırım programına alınıp da uygulanmayan proje veya projeler var mıdır? Varsa bu projeler hangileridir? Uygulanmama gerekçeleri nelerdir? Bakanlığınız yatırım programındaki Mersin ili projeleri için ayrılan ödeneklerin ne kadarı kullanılmıştır? Kullanılmayan ödeneklerin gerekçesi nelerdir? Aynı dönemde Bakanlığınızca Mersin ilinde orman ürünleri, arıtma tesisleri veya tarımsal sulama faaliyetlerine yönelik açılan tesis veya tesisler var mıdır? Var ise bu tesisler hangileridir?  Bakanlığınızca 2018 yılı Mersin ili yatırım programında ne tür yatırımlar yer almaktadır? Bu yatırımlar için ne kadar ödenek ayrılmıştır? Mersin İlinde, bu güne kadar özel sektör tarafından ne kadar alan özel ağaçlandırma kapsamında ağaçlandırılmıştır? Özel ağaçlandırma kapsamında ne kadar alan, kimlere verilmiştir? 2018 yılında özel ağaçlandırma amacıyla vermeyi düşündüğünüz bir saha var mıdır? Varsa bu alanın büyüklüğü nedir? Bu özel ağaçlandırma sahalarının ilçelere dağılımı nasıldır?

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.