Hava Durumu

:

:

:

Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın bağlantı elemanları Berdan Cıvata’dan

22 Ocak 2020 Çarşamba 14:50

SONMANŞET.COM- Avrupa'nın en uzun ikinci köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü ile dünyanın en büyük köprüsü olan Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarını taşıyan 10 metrelik cıvatalarda imzası olan Tarsus Berdan Cıvata, Türk müteahhitlik sektörünün en büyük ihalesini alan Limak Holding'in 4,5 milyar dolarlık Kuveyt Uluslararası Havalimanı projesinde kullanılacak yüksek mukavemetli cıvatalarının ilk etap sevkiyatlarına başladı.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın bağlantı elemanları Berdan Cıvata’dan

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Avrupa’nın en uzun ikinci köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü ile dünyanın en büyük köprüsü olan Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10 metrelik cıvatalarda imzası olan Tarsus Berdan Cıvata, Türk müteahhitlik sektörünün en büyük ihalesini alan Limak Holding’in 4,5 milyar dolarlık Kuveyt Uluslararası Havalimanı projesinde kullanılacak yüksek mukavemetli cıvatalarının ilk etap sevkiyatlarına başladı.

 İlk aşamada toplamada 30 tır ile gerçekleştirilecek yaklaşık 1 milyon dolarlık sevkiyatla ilgili açıklamalarda bulunan Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, “Projede kullanılacak bağlantı elemanlarını temin edecek firmalardan biriyiz. Ürünlerimiz çelik bir yapıdan oluşan üst yapının çatı bağlantılarında kullanılacak. Yüksek mukavemet değerlerine sahip cıvata, somun ve pul ürünlerimizi taşıyan tırlar etaplar halinde yola çıktı. Bir Türk firmasının bugüne kadar yurtdışından aldığı en yüksek bütçeli projede yer almaktan dolayı mutlu ve gururluyuz” dedi.

“Tüm mega projelerin bağlantı elemanları alanında çözüm ortağı olacağız”

Kuveyt Uluslararası Havalimanı projesinin Türk sanayicisinin kalitesini ve Berdan Cıvata’nın marka değerini de bir kez daha bütün dünyaya göstermiş olduğunu ifade eden Hasan Şemsi, Türkiye’ye yüksek miktarda döviz getirisi sağladıklarını ifade etti. Öte Yandan 2022 Katar Olimpiyatlarıiçin inşa çalışmaları süren spor tesisleri için hazırladıkları bağlantı elemanlarının da sevkiyatlarının devam ettiğini aktaran Şemsi, şunları söyledi: “Katar’da 8 – 10 bin kişilik stadyumlara yüksek mukavemet değerine sahip bağlantı elemanlarımızı gönderiyoruz. Şuanda 93 bin kişilik bir stadyum için hazırladığımız yüksek mukavemet değerlerine sahip bağlantı elemanlarının da teslimatlarına başladık. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne teslimatımız sürerken Çukurova Uluslararası Havalimanı içinde görüşmelerimiz sürüyor. Dün Avrupa’nın en uzun 2’inci köprüsünün 4 ayağını taşıyan cıvatalarını yaptık. Bugün dünyanın en uzun köprüsü olan Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan bağlantı elemanlarını üretiyoruz. Yarın da dünyanın her yerinde hangi büyüklükte olursa olsun tüm mega projelerinin bağlantı elemanları alanında çözüm ortağı olacağız.”

 

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.