Hava Durumu

:

:

:

Kocamaz Yumurtalı Saldırının Peşini Bırakmıyor

15 Kasım 2020 Pazar 13:50

SONMANŞET.COM- Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta kendisine yapılan yumurtalı saldırının peşini bırakmıyor.

Kocamaz Yumurtalı Saldırının Peşini Bırakmıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta kendisine yapılan yumurtalı saldırının peşini bırakmıyor.

Saldırıyla ilgili İyi Parti Mersin İl Başkanlığında Basın açıklaması yapan Kocamaz ,saldırgan ve azmettirenlerin kimliğiyle ilgili açık açık adres gösterdi. Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, partisinin Mersin il başkanı, Milletvekilleri ile Tarsus’ta gerçekleştirdiği esnaf ziyareti programının bitmesinin ardından 2017-2019 yılları arasında Tarsus Belediyesi’nde çalışan bir kişinin saldırısına uğradığını söyledi.

Saldırının ardından gözaltına alınan saldırganın, ilk ifadesinde “Kocamaz’ ın İYİ Parti adaylığı, ardından Demokrat Parti adayını desteklemesi nedeniyle işini kaybettiği” gerekçesiyle Burhanettin Kocamaz’ a saldırı gerçekleştirdiğini söylediğini kaydeden İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, açık açık isim vererek, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı.

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde kendisine karşı yapılan kumpasların devamı olarak saldırının gerçekleştiğini kaydeden Burhanettin Kocamaz, “Saldırıyı gerçekleştiren meczubun iddiası şu: Siz İYİ Parti’nin adayı olmasaydınız, ardından Demokrat Parti’nin adayı Ayfer Yılmaz’ı desteklemeseydiniz biz seçimi alırdık. Dolayısıyla biz de işimizi kaybetmezdik. Kendi beceriksizliklerini bizim üzerimize atıyorlar. Bana mesaj atanlar, hakaret edenler ‘Seni o koltuğa biz oturttuk, indirmesini de biliriz’ tehdidi ediyorlardı. Madem bu kadar maharetliydiniz, 2019’da desteklediğiniz adayı neden kazandıramadınız?” açıklaması yaptı.

Saldırganın kimliği hakkında da açıklamalarda bulunan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, “Bize saldırı gerçekleştiren meczup, 2016 yılının Şubat ayında Mersin Büyükşehir Belediyesinde iş yapan bir taşeron firmada işe başlamış. O yılın sonunda gerçekleştirilen ihaleyi bu taşeron kazanamamış, başka bir firma almış ama bu şahıs o şirketle de sözleşme imzalayarak işe devam etmiş. Fakat disiplinsiz davranışları ve bu şahsın işe gelmemesi gerekçe gösterilerek işten çıkartılmış. Sonrasında ise bu şahıs 2017-2019 yılları arasında Tarsus Belediyesi’nde işe girmiş. 2019 seçimlerinin ardından göreve gelen yeni belediye yönetimi de bu şahsın işe gelmemesini gerekçe göstererek, işten çıkartılmış. Böylesi bir şahıs demek ki 2017-2019 yılları arasında o dönemin yönetimi tarafından müsamaha gösterilerek işte tutulmuş” dedi.Tarsus net haberin yıllardır açıkladığı haberlerde kimi ön planda tuttuğu görülmüştür.
Konuşmasının sonunda saldırıyı gerçekleştiren şahsı azmettirenler hakkında da konuşan Burhanettin Kocamaz’ın açık isim vererek Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırması kamuoyuna bomba gibi düşerken Kocamaz, “Ancak biz kimlerin nasıl buna ön ayak olduklarını biliyoruz” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.