Hava Durumu

:

:

:

Kaymakam Ünal: Bağışlanan her organ hayat için bir umuttur

08 Kasım 2018 Perşembe 12:21

SONMANŞET.COM- Tarsus ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Organ Bağışı Haftası” dolayısıyla stand açıldı.

Kaymakam Ünal: Bağışlanan her organ hayat için bir umuttur

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Organ Bağışı Haftası” dolayısıyla stand açıldı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarım ve Orman Bakanlığı ilçe müdürü Hayri Erdoğan oluşturulan standta vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulundular.

Kaymakam Yüksel Ünal, hükümet konağı karşısındaki alanda oluşturulan standta yaptığı konuşmada, organ bağışının önemine değinerek, bağışlanan her organın hayat için bir umut olduğunu söyledi.

Ünal konuşmasında, “İnsanlar öldükten sonra organ bekleyen bir başka insana hayat verebilir. Organ bağışının önemini bu derdi çekenler bilir. Binlerce hasta insan için organ nakli, yeniden normal bir yaşama dönmenin tek yoludur. Daha da önemlisi organ nakli, pek çok hastalıkta hayatta kalmanın da en sağlam güvencesidir. Bu nedenle organ bağışında bulunmak kutsal bir görevdir. Bağışta bulunmaya engel bir hastalığı bulunmayan tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.” İfadesini kullandı.

İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ise, organ bağışıyla nakli konusunda halkı bilgilendirmek ve bağışta bulunmak isteyenlerin bağış kabulünü almak için herkesi kurdukları standlara beklediklerini vurguladı.

Kaleli, “Ülkemizde organ bekleyen 25 bin dolayında hasta bulunmaktadır. Bunun yaklaşık 22 bini böbrek, 2 bin dolayında hasta karaciğer ve bin dolayında insan ise kalp bekliyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak 2018 yılı Ocak ayından bugüne kadar 350 kişi organ bağışında bulundu. “ diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.