Hava Durumu

:

:

:

Kaymakam Ünal, 30 Ağustosu Kutladı, Tarsus'a Veda Etti

30 Ağustos 2019 Cuma 12:22

SONMANŞET.COM-Tokat Vali yardımcılığına tayini çıkan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, 30 Ağustos Zafer bayramını kutladı ve Tarsuslular'la vedalaştı.

Kaymakam Ünal, 30 Ağustosu Kutladı, Tarsus'a Veda Etti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET GAZETESİ- Tokat Vali yardımcılığına tayini çıkan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, 30 Ağustos Zafer bayramını kutladı ve Tarsuslular'la vedalaştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıl Dönümü Tarsus’ta da törenlerle kutlandı.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende, günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı Bakım Teğmen Alaaddin Burak Semerci yaptı.

Semerci, konuşmasında 30 Ağustos Zaferi’nin önemine değinerek,  “Asil Türk Milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 97 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır.

Mustafa Kemal Paşa ve O’nun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla aydınlığa giden yolu aramışlardır. Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir” diye konuştu.

Muharip Gaziler Derneği üyesi Necmettin Ünal’ın “30 Ağustos Zafer Destanı” adlı şiiri okumasının ardından, Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nden Safire Bolat “Akdeniz’e” adlı şiiri ve lise öğrencisi Güler İdikurt’ta “30 Ağustos” adlı şiiri okudu.

Buradaki törenin ardından Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Tokat Vali Yardımcılığı görevine atanan Yüksel Ünal, bayram programında aynı zamanda protokol üyeleri, daire amir ve müdürleri ve vatandaşlarla da vedalaştı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.