Hava Durumu

:

:

:

Kaymakam Otcu'dan Muhtarlar Derneği Toplantısında Önemli Mesajlar

16 Eylül 2021 Perşembe 02:45

SONMANŞET.COM-Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği'nin üyelerine yönelik düzenlediği etkinlikte konuşan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu söyledi.

Kaymakam Otcu'dan Muhtarlar Derneği Toplantısında Önemli Mesajlar

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM-Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği’nin üyelerine yönelik düzenlediği etkinlikte konuşan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu söyledi.

Bir restaurantta yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, birlik ve beraberlik içinde kentin sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçlayan bir anlayışla hareket ettiklerini ifade etti.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz yaptığı konuşmada, kendisinin de yıllarca muhtarlık yaptığını belirterek, “Muhtarlar yaşadıkları mahallenin sorunlarının çözümü konusunda gerek mülki idare ve gerekse yerel yöneticilerle sıkı bir diyalog içinde çalışmalarını sürdürürler. Bizler şimdi Ankara’da Türkiye İşçi Emeklileri Derneği genel merkezinde yine Tarsus’umuzun sorunlarının çözümü için mücadele ediyoruz. Hep birlikte Tarsus’umuza faydalı olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Ankara’da faaliyet gösteren Tarsuslular Derneği Başkanı Semih Özsu ise yaptığı konuşmada, özellikle Ankara’da Üniversitelerde okuyan öğrencilerin kendileriyle irtibata geçerek, derneğimizle işbirliği içinde olmalarını istiyoruz. Tarsuslular Derneği olarak üniversite öğrencilerimize her türlü katkıyı vermek, onların gurbet ellerde yabancılık çekmemeleri için çabalıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise konuşmasına, “Bugün Muhtarlar Derneğimizin düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliği nedeniyle bir araya geldik. Uzun bir süredir bir araya gelmemiştik. Pandemi süreci nedeniyle muhtarlarla olan toplantılarımızı yapmadık, yapamadık. Dolayısıyla uzun bir aradan sonra sizlerle beraber olduğum için, sizleri gördüğüm için ben mutluyum. Bu birlikteliğimiz hayırlara vesile olur diyorum. Şimdi sağlıkla ilgili konuşuluyor, sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor, özellikle vatandaşlarımızı uyarmamız gerekiyor. Mutlaka aşılarımız olacağız. Mahallelerimizdeki insanları aşı olmaları konusunda teşvik etmemiz gerekiyor. Şu an bu salgını durduracak aşıdan başka çare görünmüyor. Maske, mesafe ve hijyen şartlarına da uymamız gerekiyor. Malum pandemi süreci hem kamusal hem de özel hayatımızı aksattı. Hayat akışımızı değiştirdi. Hayat böyle bir şey, planladığınız gibi olmuyor maalesef. Sözün özü tedbirimizi alalım, kendimiz, sevdiklerimizi koruyalım” diyerek başladı.

Kaymakam Otcu, “Şimdi muhtarlarımızı ilgilendiren, görevlerini ilgilendiren Meclise sunulan bir teklif var. Mahalelerde yaşayan vatandaşları etkileyecek bir karar alıyorsanız mutlaka muhtarlarımızı da çağırın, onun bilgisine veya önerisine bir şekilde kulak verin demiştim. Bu durum kanuni bir düzenlemeye kavuşuyor. Özellikle malum belediyeler, belediye meclisleri mahallelerle ilgili, mahallelerdeki bir takım yatırımlarla ilgili kararlar alıyorlar. Yasa teklifi yasalaştığı takdirde ki ben yasalaşacağını düşünüyorum. Artık muhtarlarımız kendi mahalleleriyle ilgili bir konu olduğunda belediye meclisine çağırılacak. Orada söz alıp konuşabilecek. Ve benim anladığım kadarıyla teklif değişmezse mahallesi hakkında oy kullanabilecek. Bu bence önemli bir şey. Belediye Meclisinde muhtarların da kendi mahallesiyle ilgili olarak katılması, oy kullanması, konuşabilmesi önemli. Bunun dışında özlük haklarıyla ilgili bir değişiklik yapılacak. İzne ayrıldıkları zaman maaşlarda kesinti oluyor. Bu ve buna benzer konular kanunlaşıyor. Sizlerin görev ve sorumlulukları hakkında yenilikler, güncellemeler yapılıyor. Biz şunu başından beri söylüyoruz, muhtar demokrasi için, demokratik hayat için çok önemli bir kişi. Şu anda bizim sistemimizde doğrudan vatandaş tarafından seçilern tek seçilmiş kişi. Burada herhangi bir parti aday göstermiyor, herhangi bir prosedürü yok, muhtar kendi aday olduğu gibi vatandaş aday olmasa bile birini seçebiliyor. Dolayısıyla demokrasinin gerçek anlamda yerini bulduğu, anlamını bulduğu bir kurum. Yani doğrudan vatandaşın demokratik yöntemle seçtiği bir kişi. Muhtar önemli, bu önemli kişinin de görevini, yetkisini ve sorumluluğunu anlamalıdır. Muhtarlar köprü vazifesi görüyor, mahalle halkının sorunlarını dile getiriyor ve istiyor. Bunun dışında da bir yetki ve sorumluluğu yok. İstiyoruz ki bu yetki ve sorumluluğunun biraz daha artırılmasıdır. Halkın içerisinde bulunan, halkın sorunlarını bu kadar bilen ve yaşayan birinin görev, yetki ve sorumluluğunun biraz daha artırılmasında fayda var” şeklinde sözlerini tamamladı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.