Hava Durumu

:

:

:

Kaymakam Otcu: Engellilerin önündeki engelleri kaldırmamız gerek

04 Aralık 2019 Çarşamba 16:22

SONMANŞET.COM- Tarsus'ta, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü' sebebiyle engelli dernek temsilcileri ve rehabilitasyon merkezleri yönetici ve öğrencilerinin katılımı ile etkinlik düzenlendi.

 Kaymakam Otcu: Engellilerin önündeki engelleri kaldırmamız gerek

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus’ta, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ sebebiyle engelli dernek temsilcileri ve rehabilitasyon merkezleri yönetici ve öğrencilerinin katılımı ile etkinlik düzenlendi.

Tarsus Yarenlik alanındaki Halk Eğitim Merkezi önünde bir araya gelen engelliler birey ve ailelerinin etkinliğine  Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ, Tarsus Jandarma Komutanı yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin,  Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik, Tarsus Görme Engelliler Şube Başkanı Fikri Topuz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen’in yanı sıra bazı kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Yarenlik alanında ellerinde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ etkinliğine farkındalık uyandıran dovizler ile yürüyen engelli bireylerin düzenlediği yürüyüş, Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.

-Kaymakam Otcu: Engellilerin engellerini hep birlikte kaldırmalıyız

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, devletin son 20 yıl içinde engellilerin yaşamlarına maddi ve manevi olarak dokunduğunu söyledi.

Bazı uygulamaların mutlaka yetersiz olduğuna dikkat çeken Kaymakam Otcu, “Toplumda yaşayan her bireyin engelli vatandaşların yaşamlarını başta empati duygusu ile hareket ederek, kolaylaştırmaları gerekiyor. Engellileri anlamak için yaşadıkları her anı engelsiz bireylerin içselleştirmeleri şart.

Tarsus’ta son iki ay içerisinde İlçe Kaymakamlığına bağlı olan  İnsan Hakları Kurul üyeleri arasına engelli dernek ve temsilcileri bulunması yönünde karar alınırken, aynı zamanda Engelliler Koordinasyon Kurulunu oluşturduk.

Devlet olarak engelli bireylerin hayatlarına dokunmaya devam edeceğiz. Yapılan yetersiz olabilir. Biz daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Fatih Düzenli, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ sebebiyle bir şiir okuduktan sonra tören sona erdi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.