Hava Durumu

:

:

:

Kaymakam olmayı hayal ederken, ayakkabı boyacısı oldu

27 Eylül 2019 Cuma 16:10

SONMANŞET.COM- Marmara Üniversitesi İİB Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olduğunu ve büyük umutlarla okuduğu üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Kaymakam olmayı hayal ettiğini belirten TARSUSLU Yaşar Sönmez, kaymakam olmayı beklerken işsiz kaldığını söyledi.

Kaymakam olmayı hayal ederken, ayakkabı boyacısı oldu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS'ta yaşayan üç çocuk babası Üniversite mezunu Yaşar Sönmez (52), Üniversite diploması ile ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Marmara Üniversitesi İİB Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olduğunu ve büyük umutlarla okuduğu üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Kaymakam olmayı hayal ettiğini belirten  Yaşar Sönmez, kaymakam olmayı beklerken işsiz kaldığını söyledi.

İş bulamadığı için 10 yıldır Tarsus’un Atatürk Bulvarı üzerindeki Yarenlik alanında ağaçların altında boya sandığıyla her gün evinin nafakasını çıkarmaya çalışan Yaşar Sönmez, yaşının 52 olduğunu ve KPSS sınavını kazansa bile Kaymakam olma şansını kaybettiğini ifade etti.

İş bulamadığı için sigortası da olmayan Kamu Yönetimi mezunu ayakkabı boyacısı Yaşar Sönmez, emekli olmak için prim gün sayısı olan 4 yılı sigortalı bir işte çalışarak tamamlamak istiyor.

Boya sandığı ile ayakkabı boyacılığı yaparak günlük 25 TL kazandığını öne süren Yaşar Sönmez, “Marmara Üniversitesi kamu bölümünü bitirerek mezun oldum. Şuan günlük 25 TL ayakkabı boyacılığı yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. 10 Yıldır işsizim, kaymakam olmayı hayal ederken, ayakkabı boyacısı oldum.  3 çocuğum var, biri üniversite, biri lise biride ana sınıfına gidiyor. Çocuğumda aynı üniversiteden mezun olacak, boşta kalmasını istemiyorum. Oğlumla konuştuğumda benim bu durumum çocuğumda olumsuz örnek ve geleceği ile ilgili endişe duymasına neden oluyor. Ben emekli olmak istiyorum bin 600 gün eksiğim var, buda dört yıla tekabül ediyor. Bu konuda bir iş arıyorum. Özellikle Belediye Başkanlarımıza ve iş adamlarımıza buradan seslenmek istiyorum. sigortalı ve emekli olmak istiyorum” diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.