Hava Durumu

:

:

:

Kaya Mutlu, 3. Ölüm Yıldönümünde Dualarla Anıldı

10 Eylül 2019 Salı 22:08

SONMANŞET.COM- Kaya Mutlu'nun yıl dönümü anma etkinliğine CHP'den 6 dönem Milletvekilliği yapmasının yanı sıra Devlet ve Kültür Bakanlıklarında bulunan D. Fikri Sağlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus eski Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya, Arpaçsakar eski Belediye Başkanı Saim Önal, Taşucu eski Belediye Başkanı M.Emin Güleç, CHP'nin önde gelen isimleri, Mersin ve Tarsus'ta Kaya Mutlu'nun yol arkadaşları, mesai arkadaşları ve oldukça kalabalık bir sevenlerinin yer aldığı grup katıldı.

Kaya Mutlu, 3. Ölüm Yıldönümünde Dualarla Anıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin’in CHP'li efsane Belediye Başkanı Ali Kaya Mutlu ölümünün 3.’ncü yıl dönümünde mezarı başında kalabalık bir katılımcılar tarafından anılırken, yapılan konuşmalarda, Kaya Mutlu’nun siyasi konjöktürdeki popüleritesi, parti ve iş disiplini, insanlara olan sevgi ve saygısına vurgu yapıldı.

Mersin’in 4 dönem başarıyla Belediye Başkanlığını yapan ve Türkiye’nin sosyal demokrat belediyeciliğinde öncü ismi olarak rol oynayan Efsane Belediye Başkanı  Ali Kaya Mutlu, ölümünün 3.’ncü yıl dönümünde Akbelen Mezarlığı’nda mezarı başında anıldı.

Ali Kaya Mutlu’nun yıl dönümü anma etkinliğine CHP’den 6 dönem Milletvekilliği yapmasının yanı sıra Devlet ve Kültür Bakanlıklarında bulunan D. Fikri Sağlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus eski Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya, Arpaçsakar eski Belediye Başkanı Saim Önal, Taşucu eski Belediye Başkanı M.Emin Güleç, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan yardımcısı Nil Özveren Aşkın, Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Reşit Aşkın, CHP’nin önde gelen isimleri, Mersin ve Tarsus’ta Kaya Mutlu’nun yol arkadaşları, mesai arkadaşları ve oldukça kalabalık bir sevenlerinin yer aldığı grup katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma etkinliğinde konuşan Devlet ve Kültür eski Bakanı, önceki dönem Milletvekillerinden Fikri Sağlar, yaptığı konuşmasında Kaya Mutlu’nun Mersin ve insanlara olan sevgisinden, CHP’ne olan bağlılığından örnekler verdi.

Fikri Sağlar, “Mersin’in efsane Belediye Başkanı Kaya Mutlu’yu kalabalık bir şekilde, kendisini sevenler tarafından ebediyete intikalinin 3.’ncü yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Yüreği Mersin ve insan sevgisiyle dolu olan ve yaşamının önemli bölümünü Mersin’e, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve insanlara hizmet aşkıyla geçiren efsane başkanımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun. O’nun öğretileri bize ışık tutmaktadır” diye konuştu.

Sağlar’ın konuşmasının ardından Kaya Mutlu’nun 24 yıl Başkan yardımcılığını yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise konuşmasında, “Efsane Başkanımızdan çok şey öğrendim. Halka hizmet etmeyi, siyasi terbiyeyi ve disiplini kendisinden öğrendim. Kaya Mutlu Başkanımızın yüreği gerçekten Mersin’e hizmet aşkıyla atardı. O’nunla uzun yıllar çalıştım ve gerçekten çok şeyler öğrendim. Bugün burada kendisini yürekten seven yol arkadaşları, çalışma arkadaşları var. Bu kadar kalabalık anmayı Allah bizlere de nasip etsin. Işıklar içinde uyusun, mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Fikri Sağlar ve Neşet Tarhan’ın konuşmalarının ardından Mutlu ve Sağlar Aileleri taziyeleri kabul etti.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.