Hava Durumu

:

:

:

Karabucak Ormanlığında Kızılçam Tohum Bahçesi kuruluyor

10 Mart 2020 Salı 11:46

SONMANŞET.COM- Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Karabucak Orman Fidanlığı Mevkiinde 40 dekar alanda ‘Kızılçam Klonal Genotipik Tohum Bahçesi' tesis edildiğini bildirdi.

Karabucak Ormanlığında Kızılçam Tohum Bahçesi kuruluyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Karabucak Orman Fidanlığı Mevkiinde 40 dekar alanda ‘Kızılçam Klonal Genotipik Tohum Bahçesi’ tesis edildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, Akdeniz alçak ıslah zonunda (0-400 m.) yer alan ve genetik bakımdan daha yüksek nitelikli tohum elde etmenin amaçlandığı tohum bahçesine, toprak işleme çalışmalarından sonra genetik üstünlüğü test edilmiş 825 adet aşılı fidan dikildi. 5-6 yıl sonra bu bahçeden toplanacak kozalaklardan elde edilecek fidanlar endüstriyel ağaçlandırmalarda kullanılacak.

Tohum Bahçesinin tesisi, Orman Genel Müdürlüğü Orman Ağaçları ve Tohumları Islah Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi. Tohum bahçesinin projelendirmesi Orman Ağaçları ve Tohumları Islah Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümü Başmühendisi Enver Öztekeşin ve Orman Yüksek Mühendisi Abdullah Kaplan tarafından yapıldı.

Fidan dikim çalışmasını yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman kurulan bu tohum bahçesinin endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları için önemine değinerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Tesis edilen genotipik Kızılçam Tohum Bahçesinin bakım ve koruması Mersin Fidanlık Müdürlüğü Karabucak Orman Fidanlık Şefliğince yürütülecek.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.