Hava Durumu

:

:

:

Kamu-Sen’den Şevket Can’a Teşekkür

03 Ocak 2019 Perşembe 14:57

SONMANŞET.COM- Türkiye Kamu-Sen Tarsus Şubesi tarafından düzenlenen 'Türkiye Sevdalıları Buluşması' yoğun ilgi gördü.

 Kamu-Sen’den Şevket Can’a Teşekkür

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye Kamu-Sen Tarsus Şubesi tarafından düzenlenen 'Türkiye Sevdalıları Buluşması' yoğun ilgi gördü.

İlk olarak söz alan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Tarsus Şube Başkanı Özden Sarı, vakıf olarak isteklerine ve taleplerine hiçbir zaman duyarsız kalmayan Belediye Başkanı Şevket Can’a tam destek verdiklerini ve gönülden teşekkür ettiklerini söyledi.

Türkiye sevdalarını her şeyin, ekmeklerinin dahil önüne koyduklarını ifade eden Mersin Kamu-Sen İl Başkanı Metin Ercan, ‘’Şevket Başkanımızda sağ olsun Tarsus’ta Kamu-Sen’in bütün etkinliklerinde maddi, manevi her zaman yanımızda olmuştur, bizleri yalnız bırakmamıştır. Şevket Başkanımız dün nerdeyse, bugünde aynı yerdedir. İddia ediyoruz yarında çizgisinden asla taviz vermeyecektir. Meslek hayatına belediyecilikle başlamıştır. Belediyeciliğinde mimarıdır. Ben kendisine ikinci kez Tarsus Belediye Başkanlığına aday olduğu yolda başarılar diliyorum’’ dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak etkili sendikacılığı kurulduğu günden bugüne kadar hep verdiklerini söyleyen Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, bu yolda da devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Şevket Can’ın Türkiye’ye örnek belediyeciliği gösteren bir belediye başkanı olduğunu söyleyen Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, ikinci kez Tarsus Belediye Başkanlığı yolunda başarılar diledi.

Doğup büyüdüğü yerde hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Rabbime şükürler olsun’’ dedi.

Başkan Can, “Hepimizin bir ideali ve hayali var. Hem mesleklerimizi icra ederken hem de davamıza hizmet ediyoruz. Ülkemizde Kamu-Sen’e üye olmak yürek ister. Kamu-Sen’e üye olmak cesaret ister. Bu cesaret ve yürek hepimizde var. Ama sizler inandığımız bu davaya hizmet etmek için istikrarlı bir şekilde devam ediyorsunuz. Rabbim hepinizden razı olsun. Bizde bu düşünce ile çalışıyoruz. Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir yaşamaktır. Belediyecilik şehrimizde yaşayan bütün insanlara ayrım yapmadan hizmet etmektir. Eşit bir şekilde hizmet etmektir. Bizler Tarsus Belediyesi olarak mesai arkadaşlarımızla birlikte bu bilinçle hareket ettik. Birçok hizmet ve açılış yaptık. 2014 seçimlerinden sonra 54 ilden büyük olan Tarsus’umuz ilk defa büyükşehir yasasıyla yönetilmeye başlandı. %60 gelirimiz azaldı. Gelirimiz ve yetkimiz azalmasına rağmen biz bugüne kadar 55 açılış gerçekleştirdik. Ve 21 Mart'taki seçim yasakları gelene kadar her hafta bir açılış gerçekleştireceğiz. Her mahallede her köyde Tarsus Belediyesinin bir eseri var. Türkiye’de EFQM tarafından Avrupa’da ödüllü tek belediye Tarsus Belediyesi. 73 Şehit ailemize ücretsiz konut veren tek belediye Tarsus Belediyesi. Ülkemizde güneş panellerinden elektrik üreten ender belediyelerdeniz. Bir yılda 5 milyonluk elektrik üreteceğiz. 472 konuta giren, Berdan projesini faaliyete geçiren, cami, taziye evi, cemevi, halı saha, yaşam boyu spor merkezleri yapan ender belediyelerden biriyiz. Belediyecilikte kimse karşımızda hizmetle ilgili yarışamaz. Çünkü bizim işimiz mesleğimiz belediyecilik. Biz hem siyasetin, hem de belediyeciliğin mutfağından geliyoruz. Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın. Biz bu işe emek verdik alınteri verdik. Bizi bir araya getiren şey ortak davamızdır inandığımız ideallerdir. Ben 30 senedir bu teşkilatın evladıyım. Ülkü ocakları başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. Bizleri bir araya getiren inandığımız davadır ve davamız 3 Hilaldir. Biz bunun mücadelesini yapıyoruz. Ben ziraat mühendisiyim. Ama Şevket Can’a lütfeden teşkilatımız ve teşkilatımızın lideri Doktor Devlet Bahçelidir. Bizlerin görevi 3 Hilalimizi Tarsus’ta yeniden dalgalandırmak için 31 Mart'a kadar var gücümüzle çalışmaktır. Rabbimin izniyle 6’ncı dönem Tarsus’umuzda 3 Hilali dalgalandıracağız. Biz Tarsus’ta huzurun adresi olduk. Biz Tarsus’ta güvenin adresi olduk. Kardeşliğin adresi olduk. Tarsus 3 Hilal’le yönetilmeye alıştı. Tarsus hizmete alıştı. Bu alışkanlıklarından vazgeçmeyecek. Gazamız mübarek olsun” dedi.

Kamu-Sen’li olmanın bir onur ve gurur vesilesi olduğunu dile getiren Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Kamu-Sen’in Türkiye’de en güçlü sendikalardan biri olduğunu söyledi.

Buluşma gecesi Yerel sanatçılar Akın Çökel ve Ali Taşoğlu’nun söylediği şarkılarla devam etti.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.