Hava Durumu

:

:

:

Kadıncık Vadisinde Yaban Keçisi Avlayan 7 kişiye ceza verildi

15 Ocak 2019 Salı 17:05

SONMANŞET.COM- Tarsus Kadıncık Vadisinde yaban keçisi avlayan 7 kişiye 42 bin 855 lira ceza verildi.

Kadıncık Vadisinde Yaban Keçisi Avlayan 7 kişiye ceza verildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Kadıncık Vadisinde yaban keçisi avlayan 7 kişiye 42 bin 855 lira ceza verildi.

Alınan bilgiye göre,  Mersin’in Tarsus ilçesi Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şefliğine gelen ihbar üzerine  Tarsus DKMP Şefliği av koruma ekibince kadıncık Vadisi Yaban hayatı geliştirme sahasına gidildi ve burada 2 şahsın yivli silahla yaban keçisi avladıkları tespit edildi.

Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri  şahıslar hakkında gerekli idari ve adli süreç başlatırken, yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavisi  için  Tarsus Hayvan Parkı’na getirilerek ilk müdahalesi yapıldı.

 Tarsus Hayvan Parkı yetkilileri gerekli tüm müdahaleleri yapmasına rağmen,  yaralı yaban keçisi vurulduktan 15 gün sonra hayatını kaybetti.

 Vurulan yaban keçisinin 6 yaşlı erkek birey olduğunu ve 2 şahsa toplam  21 bin 855 tl  idari yaptırım ve tazminat cezası  olmak üzere toplam para cezası uygulandığı belirtilirken, şahısların avda kullandıkları tüfeklerin  yivli olması sebebiyle haklarında adli  soruşturma devam ediyor.

Öte yandan gelen ihbar üzerine Tarsus DKMP Şefliği av koruma ekibince Tarsus İnköy mahallesi kırsalında, 5 kişinin 1 adet dişi yaban keçisi avladıkları tespit edilmiş olup, şahıslara  toplamda 21 bin 015 tl. idari ve tazminat cezası olmak üzere para cezası uygulanırken, vurulan hayvanın dişi birey olması ayrıca yaban hayatının devamlılığı  için  üzücü bir durum olduğu kaydedilirken, hayvandan süt gelmekte olduğu ve muhtemelen doğada yavrusunun bulunduğu kaydedildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.