Hava Durumu

:

:

:

İstemihan Talay, Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

27 Aralık 2017 Çarşamba 12:50

SONMANŞET.COM- CHP Genel Başkan Baş Danışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay, Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96.'ncı yıldönümü kutladı.

İstemihan Talay, Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CHP Genel Başkan Baş Danışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96.’ncı yıldönümü kutladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş savaşında halkın yedi düvele karşı inanılmaz bir mücadele vererek, Türkiye’nin düşmanlardan temizlendiğini belirten CHP’li M. İstemihan Talay, emperyalizmin hain sömürüsü karşısında bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi veren Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu"nun 96.’ncı yılını gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

96 yıl önce, Tarsuslular’ın Tarsus'a sahip çıkarak; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde omuz omuza verdiğini ve Milli Mücadele ruhunu bu topraklarda yaşattığını ifade eden Talay şunları dile getirdi:

“Milli mücadelemizin önemli günü olan 27 Aralık bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ve Cumhuriyet'imizin ne kadar kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Farklı kültürlerin ve değerlerin bir arada, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşadığı Tarsus’umuzun gelişimine ve kalkınmasına katkıda bulunacak her türlü mücadelenin içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz.

27 Aralık 1921’de Fransız işgaline karşı memleketine sahip çıkan yiğit insanları saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Tarsuslular olarak Ata’larımızdan miras bırakılan ruhla laik Cumhuriyet’e sonsuza dek sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelesi veren atalarımızı ve vatanımızı düşman işgalinden kurtaran başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla bir kez daha anıyorum.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.