Hava Durumu

:

:

:

İstemihan Talay İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yılını kutladı

12 Mart 2018 Pazartesi 14:55

SONMANŞET.COM - CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı İstemihan Talay , İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstemihan Talay İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yılını kutladı

SONMANŞET.COM- CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı İstemihan Talay , İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstemihan Talay yayınladığı mesajında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümünü kutlamanın onuru ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İstiklal Marşı, Milletimizin milli ve manevi değerlerin, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaşmış, diriliş harekatının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük etmiştir.  Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı canla başla bir bütün olarak verilen onurlu bir mücadeledir” dedi.

"Tarihin akışını değiştiren Kurtuluş Savaşı milli birlik ve beraberliğimizin en üst düzeye çıktığı büyük bir kahramanlık destanıdır” diyen Talay, şunları kaydetti:

“ Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile Kurtuluş Savaşımızı ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda 'Milli Marş' olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı bağımsızlığına düşkün Türk milletinin duygu ve düşüncelerini anlatmıştır en iyi anlatan eserdir. Mehmet Akif Ersoy’un, Türk ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olarak yazdığı İstiklal Marşı, olanaksızlıklar içinde verdiğimiz mücadeleden sonra yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımızın TBMM tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 97.’nci yıl dönümünde, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve Kurutuluş Savaşımıza yürekli kalemiyle destek olan ve milletimize İstiklal Marşını armağan eden büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum."

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.