Hava Durumu

:

:

:

İstemihan Talay’a Mersin’de Sevgi Seli

10 Kasım 2017 Cuma 20:00

SON MANŞET GAZETESİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay'a Mersin'in her yerinde yoğun sevgi gösteriliyor.

İstemihan Talay’a Mersin’de Sevgi Seli

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET GAZETESİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay’a Mersin’in her yerinde yoğun sevgi gösteriliyor.

Mersin’de Meslek Odaları, kanaat önderleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Hemşehri Derneklerinin yöneticileri ve üyeleriyle buluşmaya, onlara CHP’nin yerel ve genel iktidarına yönelik politikalarını anlatmaya devam eden İstemihan Talay, Türkiye’nin 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’den kurtulacağını belirterek, “Türkiye, 2019 yılında yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin aydınlık iktidarına kavuşacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Türkiye’nin CHP iktidarıyla birlikte özgürleşeceğini, zulüm ve baskılardan kurtulacağını vurgulayan İstemihan Talay, “CHP olarak hedefimiz önce yerel seçimde büyük bir başarı göstererek yerelde iktidar olmak ve ardından yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde genelde iktidar olup, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktır. Bunu başaracağız. Çünkü biz halkımıza güveniyoruz. Bizim iki gücümüz var, biri Hak, diğeri Halk” diye konuştu.

Aylardan beri Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in dört bir yanını karış karış dolaşarak, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayarak CHP’nin yerelde ve genelde neden iktidara getirilmesini anlattıklarını kaydeden İstemihan Talay, Mersin’de faaliyet gösteren Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Elazığlılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yönetici ve üyeleriyle ayrı ayrı görüştükten sonra, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulüpleri temsilcileri, hemşehri dernekleri başkanları ile bir araya gelip, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu ve bunun yanı sıra DP Mersin il başkan yardımcısı Özlem Kafadar’ın sahibi olduğu yeni bir işyerinin açılış kurdelasını kesti.

2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ve ardından aynı yılın Kasım ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sıkı ve disiplinli bir şekilde hazırlanmakta olduklarını, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yöneticileri ile Milletvekillerinin her an seçim yapılacakmış gibi seçim hazırlıklarını olağanüstü bir çalışmayla sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizen İstemihan Talay, diğer il ve ilçelere olduğu gibi Mersin Büyükşehir ve ilçelerine de özel önem verdiklerini ve 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Mersin’de en az yüzde 45 oy alarak Mersin’den Türkiye’ye iktidar müjdesini vermek istediklerini, Mersinli hemşehrilerinin de buna hazır olduğunu gözlemlediğini söyledi.

“Türkiye’ye genel seçimlerde iktidar müjdesini yerel seçimlerde Mersin’den enaz yüzde 45 oy alarak Tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Mersinliler olarak bunu başaracak güçteyiz. Çünkü biz sosyal demokratları iktidarda görmek isteyen Mersinli hemşehrilerimize yürekten güveniyoruz.” dedi.

Genel iktidara giden yolun yerelde iktidar olmaktan geçtiğini, bu nedenle yüzde 30’larda oy alarak Mersin Büyükşehir’i kazanmak yerine enaz yüzde 45 oy alarak seçimi kazanmak istediklerini ve bunu halkın desteğiyle başaracaklarının altını çizen İstemihan Talay, “Halkımızın desteği ve partimizin gücüyle 4 dönem Milletvekilliği ve 5 yıl Bakanlık yaptım. Hizmet yaptığım süre içinde hep halkımızın yüzünü ağarttım. Türkiye artık çok kötü yönetilmeye başladı, keza Mersin’de görüldüğü gibi kötü yönetiliyor. Genel iktidardan AK Parti’yi göndermek için yerel seçimler çok önemli. Bu nedenle önce yerel seçimlerde CHP’yi iktidara getireceğiz, ardından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde genelde iktidar olacağız ve AKP dönemini kapatacağız. Yerel seçimde Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP’li yönetime geçecek ve inanın alacağımız oylar ve yaratacağımız sinerjiyle Mersin’de en az 7-8 ilçede seçimi kazanacağız. Ancak seçimi kazanmak yetmiyor elbette. Kazandıktan sonra çalışan, üreten, halkın katılımının sağlandığı, sivil toplum kuruluşları ve Meslek Odaları’nın söz sahibi olduğu bir Belediye Yönetimi oluşturacağız. 2019 yılında yapılacak seçimler sadece Mersin için değil, Türkiye için hayati önem taşıyor. Belediyeler doğumdan ölüme kadar vatandaşlarına hizmet için var. Biz ekonomik açıdan katma değer yaratan bir anlayışı hakim kılacağız. Biz kenti birlikte yöneten, danışan, fikir alan ve üretenlere her türlü kolaylığı sağlayan bir anlayışla hareket edeceğiz. Buna söz veriyoruz. Biz geçmişte verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Şimdi de getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

-“TÜRKİYE FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ..

ÖNCE FRENİ ONARACAĞIZ, SONRA DİREKSİYONUNA GEÇECEĞİZ”

İstemihan Talay, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda ve kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarda, “Türkiye maalesef iyi yönetilmiyor. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “Türkiye freni patlamış kamyon gibi, her yöne savruluyor. Ama 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde başta Mersin olmak üzere Türkiye genelinde yerel seçimleri kazanıp, yerelde iktidar olacağız ve böylece patlamış freni tamir edeceğiz, ardından ise Kasım ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde iktidara gelerek kamyonun yani ülkenin direksiyonuna geçerek Türkiye’mizi düzlüğe çıkaracağız. İşte bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediye seçimlerinde yüzde 45 oy alarak Türkiye’ye genelde iktidara geliyoruz diye mesajımızı vereceğiz. 2019 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde AKP gidecek, halkıyla barışık, halkın refahını ve özgürlüğünü düşünen CHP iktidara gelecek. İşte bu nedenle Mersin’de yüzde 30’ların biraz üzerinde oy alarak seçimi kazanmak bizi kesmez. En az yüzde 45 oy alacağız diyoruz” diye konuştu.

-“TÜM KESİMLERE ADİL HİZMET GÖTÜRECEĞİZ.”

2019 Yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarını ve Mersin’in tüm kesimlerine adil ve eşit bir şekilde hizmet götürmeye başlayacaklarını vurgulayan İstemihan Talay, görevlerinin sadece seçimi kazanmakla bitmediğini, hedeflerinin Mersin’i adam gibi yönetmek olduğuna dikkat çekti.

40 yıllık siyaset hayatında insanlara adil ve eşit bir şekilde yaklaşımda bulunduğunu, devletin ve milletin hakkını savunarak her zaman adaletli bir hizmet anlayışını hakim kıldığını belirten İstemihan Talay, Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin esnaflarının kalkınmasına yönelik olarak her zaman destekçileri olacaklarını kaydetti.

Belediyeciliğin yol, kaldırım ve park yapmaktan ibaret olmadığını, üreten, ekonomisi güçlü, yatırımcıların baş tacı edildiğinin sağlandığı bir anlayışın hakim kılındığı, esnaflarını kalkındıran bir anlayışa sahip olması gerektiğine dikkat çeken Talay, “Ben 1977 yılında Yerel Yönetim Bakanlığının Fon ve Krediler Genel Müdürüydüm. CHP’nin ve belediyelerin başarılı olmaları, kentlerin çağdaş hizmetlere kavuşturulması için kaynakları yerel yönetimlere aktaran kurumun başındaydım. Başarılı Belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini en iyi bilenlerden biriyim.” Dedi.

-“MERSİN’İ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ”

Mersin’in kaderinde herkesin söz sahibi olması gerektiğini ve bunun kendisi ve CHP için de çok önemli olduğunu kaydeden İstemihan Talay, Mersin’i hayatın her alanında kalkındıracaklarını ve Mersin’e getirecekleri hizmetler ve aktivitelerle Türkiye’nin Parlayan Yıldızı haline getireceklerini söyledi.

Talay, Mersin’in ve Mersin’de yaşayanların hizmetlerin en güzeline layık olduklarını, bu bilinçle hareket ederek Mersin’i bir dünya kenti yapmaya hazır olduklarını vurguladığı konuşmalarında, “Mersin özel ve özgün bir kent, protatif bir kent. Yani Türkiye’nin küçük bir modeli. Türkü, Kürdü, Arabıyla birlik ve beraberlik içinde, barış içinde yaşayan bir kent. Bu güzel kente en güzel hizmetleri yerine getireceğiz. Mersin’i marka kent haline getireceğiz. Böylece Mersin’in kent değerini de yükseltmiş olacağız.” dedi.

-“HALKIMIZI MUTLU VE MEMNUN EDECEĞİZ”

Belediye yönetiminin amacının o kentte yaşayanların sorunlarını çözmek, insanlarını mutlu ve memnun etmek olduğunu söyleyen İstemihan Talay, Sivaslılar Derneğindeki konuşmasında ise dostluk, kardeşlik bağlarının en iyi şekilde korunması konusuna vurgu yaptı.

Büyük Önder Atatürk’ün Sivas kongresini yapmasının Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması konusunda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu kaydeden Talay, “Sivaslılar Derneği’nin Mersin’in barış ve kardeşliğine yaptığı katkıları çok iyi biliyoruz. Biz her zaman kendileriyle birlik ve beraberlik içinde olduk. Kendileriyle bundan sonra da inşallah yerel seçimleri kazandıktan sonra da el ele vererek dostluk, barış ve kardeşliğe çok daha fazla katkı sağlayacağız” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.