Hava Durumu

:

:

:

İstanbul Diye Tarsus'a Getirilen 54 Suriyeli Yakalandı

10 Haziran 2019 Pazartesi 21:04

SONMANŞET.COM- 650 dolar karşılığında götürülmesi pazarlığı yapılan 54 mülteci emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

İstanbul Diye Tarsus'a Getirilen 54 Suriyeli Yakalandı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM-  TARSUS'TA 650 dolar karşılığında götürülmesi pazarlığı yapılan 54 mülteci emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Şener Şen'in aralarında İlyas Salman'ın da olduğu Banker Bilo filmindeki gibi bir grup saf köylüyü yurtdışı yerine kapalı kamyonla İstanbul'a getirip bırakan filmin bir benzeri Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşandı.

Alınan bilgiye göre Tarsus Gazipaşa mahallesi 1964 sokak üzerinde Suriyelilerin oturduğu ikamette kalabalık bir Suriye uyruklu şahısların geldiği ihbarının alınması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri belirtilen adrese baskın düzenledi.

Belirtilen adreste 33 MA 2682, 33 MN 264 ve 06 DE 7056 plakalı araçlar ile İdlip'ten getirilerek önce Antakya iline oradan da Tarsus'a getirilen ve 650 dolar karşılığında şahısları İstanbul'a götürecekleri tercüman aracılığıyla öğrenilen şahıslardan 26'sı çocuk, 4ü kadın, 54 kişi yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmak üzere emniyet müdürlüğü asayiş büro Amirliği'ne götürüldü.

Kaçak yollarla İstanbul'a götürüp, oradan deniz yoluyla Yunanistan'a götürülmek üzere İblid'den 3 araçla Tarsus'a getirilen 54 Suriyeli'nin İstanbul diye Tarsus'ta bırakıldıkları ortaya çıktı.

İnsan tacirleri oldukları öne sürülen 3 kişinin firar ettikleri ve yakalanması için araştırmalara başlandı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.