Hava Durumu

:

:

:

İnsanlığa Adanmış Bir Ömür

19 Ocak 2022 Çarşamba 23:40

SONMANŞET.COM- Biz Gazeteciler, ister siyasetçi olsun, ister çeşitli mesleklere mensup öncü ve örnek olan insanları yaşadıkları zaman dilimi içinde hak ettikleri bir şekilde onure etmeli, onların örnek kişiliklerini toplumla paylaşmalıyız. Söz uçar, ama yazı mutlaka kalmaktadır. Bu vesileyle de sayın Sarpkaya, örnek kişiliği ile her zaman hafızalarda kalacaktır.

İnsanlığa  Adanmış Bir Ömür

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- İnsan sevgisiyle dolu bir insan…

İnsanlığa adanmış bir ömür…

Sizlere bugünkü yazımda hayatının büyük bölümünü topluma hizmet etmekle geçiren ve halkın içinden gelen  önemli bir siyaset adamından söz etmek istiyorum.

CHP’nin bölgemizdeki duayen ismi ve beyefendisi olan Bedrettin Sarpkaya’dan söz edeceğim bugün…

Çünkü sözün uçup  gittiği ancak yazının kaldığı bir dünyada yaşıyoruz…

Bedrettin Sarpkaya!

Sol’da ya da Sağ’da, büyük düşünmek isteyen tüm siyasetçilerin, siyaset yapmayı düşünen ve kendilerinde o cesareti görenlerin her zaman  örnek alacağı  bir siyaset adamı olan Sarpkaya’yı  dikkate almaları gerektiğini düşünenlerdenim...

Sarpkaya, Tarsus ve Mersin siyaseti için son derece önemli bir siyaset adamıdır.

Adı bölgemiz için efsanedir,siyasetin Duayenidir… Siyasette sadece A veya B planı olan bir isim değil, sonraki çok sayıda hamleleri önceden tasarlayan bilge bir kişiliktir.

Siyaseti Satranç Ustalığı ile hayata geçiren ince bir zekaya sahiptir.

Belki sadece bir dönem Belediye Başkanlığı yaptığı için “Bu kadar iyi siyasetçi idiyse neden farklı koltuklarda olamadı? diye düşünebilirsiniz.

Olabilir..Buna da saygı duyarım. Ama siyasette her şey bir koltukta olmak, bir koltukta oturuyor olmak değildir. Önemli olan Sarpkaya gibi, mevki ve makamı olmadan her zaman ve her an gücü yettiğince topluma hizmet edebilmektir.

Siyaset çoğu zaman özverili olmak demektir. O günün şartları sizi farklı mecralara sürükleyebilir.

Fakat her şey o koltuğa sahip olmak, koltuğu güç olarak görmek değildir.

Tarihe damga vurmak için ille de bir makamda, bir koltukta olmanız gerekmiyor. Tıpkı ismi gündemden hiç düşmeyen Sarpkaya gibi…

…   …    …

Bedrettin Sarpkaya’yı 45 yıldır tanırım.

Partisinde ilçe başkanlığı yaptığı dönemlerde kendisini elinde süpürgeyle partiyi süpürdüğüne çok zaman tanık oldum. O’nun Vatan sevgisini, Bayrak sevgisini, yüreğinde taşıdığı Atatürk sevgisini, CHP’ne olan inancı, sevgisi ve bağlılığını en iyi bilenlerden birisiyim.

Sarpkaya bugün yaşı ve siyasal deneyimi ile merkez Sol’un hem Efsane bir ismidir hem de siyasetin Duayenidir… Hem siyasetin hafızasıdır ve hem de CHP’nin akil ve en güvenilir isimlerinden birisidir.

Siyasette “Duayen” olmak, siyasetin “Hafızası”  olmak, siyasetin yaşayan saygın “Efsanesi” olmak herkese nasip olmaz.

Sarpkayayaşamı boyunca çok sayıda siyasetçinin Milletvekili, Belediye Başkanı, İl ve İlçe Başkanı, Kurultay Delegesi, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi olmasına destek ve vesile olmuştur, onların ellerinden tutarak belli hizmet makamlarına gelmelerine destek vermiştir.

Sarpkaya, geleceği iyi okuyan, siyasete atılanların arasındaki cevherleri  keşfedip, destek olan, herkesin İDOL” olarak alabileceği gerçekten de Efsane bir siyasetçidir.

Yüreğinde taşıdığı insan sevgisiyle 7’den 77’ye kadar kendisinden destek isteyenlere, yardım isteyenlere öncülük eder, önüne düşer, sorununun çözümlenmesi için tüm gücünü bitmez tükenmez enerjisiyle kullanan birisidir Sarpkaya…

Sarpkaya aynı zamanda bir gönül insanıdır…

Çünkü O’nun için “Gönül almak”, kendisinden destek isteyenlere yardımcı olmaktan büyük bir manevi haz almakta, böylece mutluluk duymaktadır.

Siyasetin Duayeni, Merkez Sol’un Hafızası, Parti Büyüğü, Akıl hocası, Akil insanı Bedrettin Sarpkaya, yıllardan beri CHP’lilerin Parti Büyüğü olarak herkesin düşüncelerinden ilham aldığı Efsanevi  bir siyasetçi olarak her geçen gün kıymeti daha çok anlaşılan bir kişiliğe sahiptir.

Başkanlığı döneminde Tarsus’u 50 yıl, 100 yıl ileriye götürecek projeleri hayata geçiren, Tarsus’un önünü açan; icraatları, kararlılığı ve cesaretinin yanı sıra mütevazılığı ve halkla iç içe oluşuyla efsaneleşen Bedrettin Sarpkaya,  kendine özgü tarzı, çağdaşlığı, dürüstlüğü, mütevazılığı,hoşgörülülüğü, cesareti ve kent için ürettiği hizmetlerle gönüllerde taht kuran son derece saygın bir kişiliğe sahiptir… Ve inanıyorum ki hep böyle anılacaktır…

 Dağ gibi bir yüreği olan Sarpkaya, yüreği insan ve vatan sevgisiyle dolu, Onurlu ve Şerefli bir şekilde yaşamını sürdürmektedir...

Biz Gazeteciler, ister siyasetçi olsun, ister çeşitli mesleklere mensup öncü ve örnek olan insanları yaşadıkları zaman dilimi içinde hak ettikleri bir şekilde onure etmeli, onların örnek kişiliklerini toplumla paylaşmalıyız. Söz uçar, ama yazı mutlaka kalmaktadır. Bu vesileyle de sayın Sarpkaya, örnek kişiliği ile her zaman hafızalarda kalacaktır.

Bedrettin Sarpkaya; aynı zamanda Siyasetin de Beyefendisidir

Tertemiz bir siyasi geçmişi vardır. Alnı ak, başı dik bir şekilde yaşamını “ABİLİK” yaparak sürdürmekte ve halkla  iç içe yaşamaktadır. Onun en büyük hasleti Atasından gelen CHP’li olarak, CHP’nin uzun bir aradan sonra kazandığı yerel seçim zaferleriyle Başkanların en güzel hizmetleri halka sunabilmeleri arzusu ve CHP’nin Genelde iktidar olmasıdır.

Umarız Bedrettin Sarpkaya gibi siyasetçilerin böylesine onurlu ve örnek yaşamları her siyasetçiye nasip olur...

Sarpkaya’nın Halkçı kişiliğini, herkesi sevgi ve saygıyla kucaklamasını, mücadeleci  ve mütevazı kişiliğini herkesin örnek alması gerekir.

Sokaktaki hemen herkesin saygı duyduğu, nerde görse eline sarılıp, hal-hatır sorduğu, sevgiyle, saygıyla kucakladığına defalarca tanık oldum.

Bu satırların yazarı ve Sarpkaya’nın yakın dostu olarak içimden gelen duygu ve düşüncelerimi, gördüklerimi ve halkın aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen nasıl özlem, saygı ve sevgiyle sarıldığını ve andığını gördüm..Buna  bizzat tanık oldum…

İşte bu nedenlerden dolayı duygu ve düşüncelerimi ifade eden bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı hissettim…

Bedrettin Sarpkaya’ya  Allah sağlık ve huzur içinde uzun ömür versin…

Yaşamı tüm siyasetçilere örnek olsun…

 

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.