Hava Durumu

:

:

:

İlker Başbuğ Mezitli'yi Salladı

31 Ekim 2017 Salı 11:52

SON MANŞET.COM- Mezitli Belediyesi'nin konuğu olarak Mersin'e gelen, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Denizhan 2 Sitesi'nde Atatürk büstü açılışı yaptı. İzdihamın yaşandığı açılışta Başbuğ, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine yönelik umut dolu mesajlar verdi.

İlker Başbuğ Mezitli'yi Salladı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- Mezitli Belediyesi’nin konuğu olarak Mersin’e gelen, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Denizhan 2 Sitesi’nde Atatürk büstü açılışı yaptı. İzdihamın yaşandığı açılışta Başbuğ, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yönelik umut dolu mesajlar verdi.

Mezitli Belediyesi 26. Dönem Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mezitli Belediyesi’nin konuğu oldu.  Mezitli Belediyesi’nin ‘Her Siteye Atatürk Büstü’ kampanyası kapsamında Denizhan 2 sitesine yaptırılan büstün açılışını gerçekleştiren Başbuğ, Mersinlilerle de söyleşiye katıldı.

MEZİTLİ’DE İLKER BAŞBUĞ İZDİHAMI YAŞANDI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı açılışa yoğun ilgi vardı. Başbuğ ve Başkan Tarhan, alkışlar eşliğinde büstün açılışını birlikte yaptılar. Türk Bayrakları ve Atatürk baskılı tişörtlerle açılışa katılan vatandaşlar, İlker Başbuğ'a ve eşine sevgi gösterilerinde bulundu. Bayraklarla süslenen alanda, Başbuğ ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı birlikte okudu. Yoğun izdihamın yaşandığı açılışta, Mersinliler Başbuğ ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.  İlker Başbuğ, Denizhan 2 sitesinin içerisinde bulunan bir tantunicide Mersin tantunisinin tadına baktı.

‘CUMHURİYETE KARŞI OLANLAR O ZAMANDA VARDI YARINDA OLACAK’

Açılışın ardından gerçekleşen söyleşide vatandaşlarla bir araya gelen İlker Başbuğ, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yönelik yaptığı açıklamalarda umut dolu mesajlar verdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı etkinlikleri kapsamında Mersin’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başbuğ, gösterilen ilginin geleceğe yönelik umutların artmasına neden olduğunu ifade etti. Türk halkının tamamının Atatürk’ü sevdiğini ve hiçbir gücün bunun önüne geçemeyeceğini ifade eden Başbuğ, “Cumhuriyet mücadelesi büyük zorluklar, güçlükler altında gerçekleşti. Mücadele edeceksiniz ve mücadele ederken tek bir hedefiniz olacak. Başarmak. Cumhuriyetin temeli o kadar sağlam ki siz bakmayın. Zannediyor musunuz ki 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edildiği zaman herkes alkışladı? Cumhuriyete karşı olanlar o zaman da vardı. Yarın da öbür gün de olur. Önemli olan çoğunluğun, Türk milletinin büyük bir kısmının, Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyete olan bağlılığı ve sadakatidir” dedi.

MEZİTLİ, CUMHURİYETE SALDIRILARA İZİN VERMEYECEKTİR

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı kutlamaları kapsamında İlker Başbuğ’un Mersin’e gelmiş olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ettiği konuşmasında; Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırılardan dolayı kaygılı olduklarını dile getirdi. Başkan Tarhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Başta konuğumuz olan İlker Başbuğ gibi Atatürk’ün izinden yürüyen ve ilkelerini savunan gazeteci, yazar, çizer herkes büyük tehdit altındadır. Kadın, genç kim olursa olsun baskı altına alınmaya çalışılmakta hapse atılmaktadır. Ama biz Mezitlililer olarak Mersin olarak görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Bunlara izin verilmeyecek ve Türkiye yarınlarda daha aydınlık olacaktır. Bu konuda son derece umutluyuz. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgi bu umudumuzu artırmaktadır” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.