Hava Durumu

:

:

:

İbrahim Gül:AK Parti iktidarında Tarsus ayağa kalkıyor

24 Nisan 2018 Salı 15:23

SONMANŞET.COM- AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, düzenlediği Basın toplantısında Tarsus'un AK Parti iktidarında ayağa kalkmaya başladığını söyledi.

İbrahim Gül:AK Parti iktidarında Tarsus ayağa kalkıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, düzenlediği Basın toplantısında Tarsus’un AK Parti iktidarında ayağa kalkmaya başladığını söyledi.

Gül, AK Parti ilçe binasında düzenlediği toplantıda Tarsus’un son yıllardaki yatırımlarla adeta şantiyeye döndüğünü belirterek, “Nereye baksanız yatırımlar devam ediyor. Tarsus’umuza yapılacak olan 600 yataklı yeni Devlet Hastanesinin yapımına başlandı. Yer teslimi yapıldı ve ilk kazmalar vuruldu. Yüklenici firma olan ATR İnşaat firması tarafından inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. Devlet hastanesi 2019 yılı sonunda inşallah Tarsus yeni Devlet Hastanesine kavuşuyor” dedi.

-Turizm Bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım

Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirten AK Parti ilçe Başkanı Gül, ilçenin Kazanlı bölgesine yapılacak yatırımın bir milyar dolarlık bütçe ile hayata geçirileceğini ifade etti.

“Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’ne yapılacak olan yatırımın hayata geçmesiyle birlikte bölgemiz, Türkiye’nin ikinci Belek’i olacak. Tarsus ve Mersin bölgesi, turizme şahlanacak” diyerek, söz konusu yatırımın ne denli önemli olduğuna dikkat çeken İbrahim Gül, “Tarsus-Kazanlı bölgesinin kıyı şeridi 10 km. den fazla ve müthiş bir coğrafi avantajları bulunuyor. Tarsus’ta bulunan bu turizm bölgesinde, denizin arkası ise yemyeşil bir orman alanına sahip. Bu bölge Türkiye’nin turizmi açısından çok önemlidir. Bölgemizdeki doğal güzellikler hem yerli hem yabancı turistler için yeni bir çekim merkezidir. Bölgede yatırımlar yerli yatırımcı tarafından yapılacak. Bu kapsamda bir milyar dolara yakın bir yatırım hayata geçirilecek. Projeler üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. “ dedi.

Tarsus-Kazanlı Sahil bandı Turizm Bölgesi otoban yol bağlantısında yol çalışmalarının sonuna gelindiğini, 16 km. uzunluğunda çift şerit yol çalışmasının Çukurova Otoban çıkış yoluna bağlanmakta olduğunun altını çizen Gül, “Bu bölgeye yapılacak yatırımlarla bölgemizin ciddi anlamda hareketlenecektir. Yatırımlar kapsamında 8 bin yatak kapasitesine ulaşılacak. Turizm işletmeleri yaklaşık 10 bin kişiye istihdam yaratacak. Bölgedeki turizm faaliyetleri yalnız Mersin ekonomisine değil, Çukurova bölgesine ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bölgemiz turizm faaliyetleriyle Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olacak” diye konuştu.

-Havalimanında gece gündüz çalışılıyor

AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, inşaat çalışmaları hızla devam eden Çukurova Bölgesel havalimanında tabiri caizse 24 gece gündüz çalışıldığını belirterek, “2 adet 3 bin 500 metre pist ve Çukurova havalimanından otoban bağlantı yolu ve D400 karayoluna bağlantı yol çalışmaları devam ediyor” dedi.

Burada toplam 18 km. yapılacak olan  çift şerit yol ve ortasından tren yolu geçecek olan havalimanında çalışmaların hızla devam ettiğine dikkat çeken Gül, bu çalışmaların böyle devam etmesi halinde 2019 yılının sonunda Çukurova havalimanının tamamlanacağını kaydetti.

-Tarsuslular’ın Üniversite hayali gerçek oluyor

Herkesin sadece konuştuğunu, ancak AK Parti’nin hizmet yaptığını belirterek, “Tarsuslular olarak çok uzun yıllardan beri hayalimiz olan üniversiteye nihayet kavuşuyoruz. TBMM’nden geçen kararla Tarsus Üniversitesi nihayet kuruluyor ve Tarsuslular’ın hayallerini süsleyen Tarsus Üniversitesi AK Parti iktidarıyla hayata geçiyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

-Tarsus’u ayağa kaldırıyoruz

Başkan Gül, “Artık Tarsus, yeni devlet hastanesiyle, Çukurova Bölgesel havalimanıyla, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesiyle, Yenice Lojistik Köyü ile, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgeleriyle, Tarsus-Çamlıyayla arasında yeni yoluyla, Mersin’in 50 yılına yetecek içme ve kullanma suyunu temin edeceği Pamukluk Barajıyla, hızlı trenleriyle, alt ve üst geçitleriyle artık ayağa kalkıyor. Tarsus, AK Parti iktidarıyla hayata dönüyor” diye konuştu.

Yapılmakta olan hizmet eserlerinin hizmete girmesiyle birlikte Tarsus’un tarihinde görmediği hizmetlere AK Parti ile kavuşmakta olduğunu belirten Gül, şunları söyledi:

“Tarsus’u cazibe merkezi haline getiriyoruz. Tarsus kısa bir süre sonrasında bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin çekim merkezi olacak. Tarsus’un ekonomisi canlanacak, işsizlik sona erecek, halkın refah düzeyi ve yaşam kalitesi artacak. Biz AK Parti olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Başkaları sadece konuşur, ama AK Parti hizmet yapar” .

İbrahim Gül ve yöneticiler daha sonra inşaat çalışmaları devam eden Tarsus Devlet Hastanesi ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi yol çalışmalarını yerinde incelediler.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.