Hava Durumu

:

:

:

İbrahim Gül: Eski Adliye Sarayı Tarsus’a yakışan bir Müze olacak

08 Ekim 2018 Pazartesi 15:08

SONMANŞET.COM- Tarsus eski Adliye Sarayı'nın kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, bazı Yönetim Kurulu üyeleri ve Müze Müdürü Doğukan Alper ile birlikte restorasyonu gerçekleştiren Kuday firmasının Şantiye şefi Adem Yıldız ve Teşhir Tanzim Şefi Sahra Akgül'den

İbrahim Gül: Eski Adliye Sarayı Tarsus’a yakışan bir Müze olacak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus eski Adliye Sarayı’nın kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, bazı Yönetim Kurulu üyeleri ve Müze Müdürü Doğukan Alper ile birlikte restorasyonu gerçekleştiren Kuday firmasının Şantiye şefi Adem Yıldız ve Teşhir Tanzim Şefi Sahra Akgül’den bilgi aldı.

1950’li yıllarda inşa edildikten sonra 2013 yılına kadar Tarsus Adliye binası olarak hizmet alınan tarihi mekan, kapsamlı bir şekilde tadilattan geçiriliyor.

AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, kent merkezinde bulunması ve tarihi yapısı itibariyle müzeye dönüşmeye uygun olan binanın tadilatı için 2017 yatırım programına 18 milyon TL aktarıldığını belirterek, restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte son derece modern bir müze olması hedeflendiğini, proje kapsamında lazer tarayıcılar ile binanın tüm yapısının belirlenmeye çalışıldığını kaydetti.

Müzenin tasarım çalışmalarının projelendirildiği, müzenin restorasyon çalışmasının tamamlanması ile birilikte içerisinde sunumların yanı sıra maket canlandırmaların ve farklı tekniklerinde yer alacağı öğrenildi.

1954 yılında kurulan ve mimarı yapısı ile göz dolduran Eski Adliye binasının Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Tarsus Müze Müdürlüğüne teslim edildiğini belirten AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, Adliye binasına Tarsus Müze Müdürlüğü personeli ile müzede bulunan binlerce tarihi eser taşınacağını vurguladı.

Başkan Gül, “Bugün özellikle eski adliye binamızın Tarsus müzeye çevrilmesinden dolayı yapılan çalışmaları ve planlamaları yerinde görmek için Müze Müdürümüz Doğukan Alper ile birlikte firmanın yetkili arkadaşlarımızla birlikte bir araya geldik bugünkü çalışmaları yerinde gördü şu anki gelmiş olduğumuz nokta şu Tarsus gerçekten model bir müzeye sahip oluyor şu anki fiziki yapısının yaklaşık yüzde 60 ile 65 civarındaki o şeyi tamamlanmış durumda. İnşallah kısa bir süre sonrasında tamamlanıp planlanan tarihte müze bitirdiğinde Tarsus modern bir Müzeye sahip olacak. Aynı zamanda Tarsus'un tarihi eserleri geçmişten bugüne kalıntıların hepsi burada en iyi şekilde bu model müzede teşhir edilecek ve tarih turizmine açılacak. Bu konuda özellikle başta Müze müdürümüz olmak üzere Firma yetkilisi arkadaşlar olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. “ dedi.

Restorasyonu gerçekleştiren Kuday firmasının şantiye şefi Adem Yıldız ise çalışmaların seri bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Eski Adliye sarayı Adalet Bakanlığından Kültür ve Turizm Bakanlığına geçtikten sonra Tarsus Müzesi olması planlanarak hizmete açılacaktır. Yapının bütünlüğüne dokunmadan desteklemeleri yapılarak bina hazır hale getirilmektedir. Binamız büyük ihtimal 2019 yılında Tarsus’a yakışır bir Müze olarak hizmete açılacaktır. Yapılacak olan işlemler binanın içerisindeki teknik donanımlar ve bahçesiyle birlikte dizayn edilecek ve bölgenin en güzel ve nitelikli müzelerinden biri olacaktır. Burası teşhir tanzim şefimiz olan Sahra Bala Akgül idaresinde bir ekip tarafından dizayn edilecektir.” dedi.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.