Hava Durumu

:

:

:

İbrahim Gül, Basın Toplantısında Belgelerle Konuştu

21 Kasım 2017 Salı 15:09

son manşet.com- AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, parti olarak Tarsus'a yatırımların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “Tarsus, yakın bir zamanda yatırım ve cazibe merkezi olacak” dedi.

İbrahim Gül, Basın Toplantısında Belgelerle Konuştu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, parti olarak Tarsus’a yatırımların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “Tarsus, yakın bir zamanda yatırım ve cazibe merkezi olacak” dedi.

İbrahim Gül, AK Parti ilçe binasında ilçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı Basın toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı olarak hedeflerinin Mersin’in her yerinde halkı AK Belediyecilik ile tanıştırmak olduğuna dikkat çekti.

Başkan Gül, yeni Devlet Hastanesinin Adana caddesi 82 Evler Mahallesine yapılmasının kesinleştiğini ve 15 Aralık 2017 tarihinde ihalesinin yapılacağını belirttiği konuşmasında, şu anda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yeni Devlet Hastanesinin buraya yapılmasına sürekli engel çıkardığının altını çizerek bu konuda elindeki resmi belgeleri gösterip, basın mensuplarına dağıttı.

AK Parti olarak Tarsus’a yönelik yatırımların hızla devam ettiğine dikkat çeken İbrahim Gül, “Tarsus Çamlıyayla arası yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çamlıyayla’yı otobana bağlayan yol bağlantısını bitirip hizmete açtık. Hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Şehir içerisine alt ve üst geçit olmak üzere 5 tane yapılacak. Bunlardan ilki olan Kavaklı alt geçidini bitirdik, yakında hizmete girecek. Çamtepe otoban Mersin gidişine yol bağlantı yolunun bir kısmı bitti, bir kısmındaki çalışmalar bitmek üzere. Bunun da yakında tamamını hizmete açıyoruz. Havaalanı içerisinde yol bağlantısı ve pist dolgu çalışmaları hızla devam ediyor. Yakında üst yapısının da ihaleye çıkmasıyla birlikte Çukurova Havaalanı çalışmaları süratle devam ediyor. Bunun yanında Koreliler’in Tarsus’a yapacağı Göçmen Sağlık Tedavi Merkezinin yeri Girne mahallesi olarak belirlendi. 840 metre karelik alan yeri teslim edilecek, belediyenin de yer gösterip sağlık alanı işaretlemesiyle kısa süre sonra ihale edilip, inşaatına başlanılacak. Tarsus’a yeni bir Fen lisesi ve öğrenci yurdu yapım çalışmaları hızla devam ediyor. 2018 eğitim öğretim yılında inşallah hizmete girecek.

Yeni yarı açık cezaevi açıldı. Ve eksiklikleri süratle tamamlanıyor. Şu anda kalan mahkum sayısı 3 bin 700 civarında ve toplam çalışan personel sayısı bin 500 civarında. Yakında cezaevinin toplam kapasitesi olan 10 bin mahkuma ulaşması bekleniyor. Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesi yolunun Çukurova fabrikası çıkışına bağlanması çalışması hızla devam etmekte ve yakında tamamlanacaktır. Özel Bahşiş Aynaz bölgesi tahliye sularını aktarma motorpomplarını yenileme işi için 6 milyon 500 bin lira para ayrıldı, yakında ihaleye çıkarılıp, kısa sürede tamamlanacak ve o bölgemiz tahlikeli bölge olmaktan kurtulacak.

Yeni Devlet hastanesi yapımına gelince. Bilindiği gibi 82 Evlerde bulunan arsaya yapılacak olan yeni devlet hastanesi Buırhanettin Kocamaz tarafından şimdiye kadar engellenmişti. Ancak yeni hastanenin projesi hazırlandı ve eski yeri olan 82 Evler mahallesindeki arsa üzerine yapılacak. İhaleye 15 Aralık 2017 tarihinde çıkılıyor. İnşallah ihalesi yapıldıktan sonra yer teslimi yapılacak ve Tarsus modern hastanesine kavuşacak. Ancak bu hastane yıllar öncesinden yapılmalıydı. Sayın Kocamaz bu konuda bizi suçlayınca onun açıklamasının doğru olmadığını işte gördüğünüz kendi belgeleriyle açıklıyoruz. Burhanettin Kocamaz, yeni hastane konusunda yerin yarısını önce konut yapacağını söyleyip, böyle bir karar alarak engelledi. Sonra spor alanına çevirerek engelledi. Sonrasında ise 80 dönümlük arsanın ortasından yol geçirerek engelledi ve Tarsus’un yıllar önce kavuşacağı Devlet Hastanesi bugünlere kaldı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen karar alıp, arsanın ortasından geçirilecek olan yolu iptal etti. İşte en son ortasından yol geçireceğim kararırla itiraz edip, hastane ne yazık ki yapılamadı ve 113 milyon lira para geriye gitti. Tarsuslular yeni bir hastaneye kavuşamadı. Daha sonrasında 2015 yılı yatırım proğramına yeniden alındı. 3 defa ihaleye itiraz olduğundan ertelendi. İşte şimdi inşallah 15 Aralık 2017 tarihinde ihaleye çıkacak. Ve Tarsus hak ettiği yeni ve modern bir hastaneye kavuşacaktır.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.