Hava Durumu

:

:

:

Hüseyin Kış, Çukurova SİFED Başkanı Oldu

20 Aralık 2021 Pazartesi 13:37

SONMANŞET.COM- Mersin ve Adana'da faaliyet gösteren sanayici ve iş insanları dernekleri arasındaki koordinasyonu sağlamak, bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu'nun (Çukurova SİFED) olağan seçimli genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış derneğin yeni yönetim kurulu başkanı olarak seçildi.

Hüseyin Kış, Çukurova SİFED Başkanı Oldu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin ve Adana’da faaliyet gösteren sanayici ve iş insanları dernekleri arasındaki koordinasyonu sağlamak, bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (Çukurova SİFED) olağan seçimli genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış derneğin yeni yönetim kurulu başkanı olarak seçildi.

“KOMŞU KENTLER ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Yapılan seçimi değerlendiren Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, bölgesel kalkınmayı sağlamak üzere Adana, Mersin, Tarsus ve komşu illerde yer alan sanayici ve iş insanları derneklerini tek çatı altında toplayarak kentler arasındaki işbirliğini geliştireceklerini söyledi. Ayrıca bölgesel düzeyde planlanan kamu yatırımlarının en kısa sürede tamamlanması için seferber olacaklarını ifade eden Kış, “Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sönmez’den aldığımız bayrağı ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere, Atatürk’ün çizdiği Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefini esas alarak daha da ileriye götürmeye kararlıyız. Bunun için ilk etapta derneğimiz içinde başta sanayi, tarım, turizm, lojistik sektörlerine özel yeni komiteler kuracağız. Bu komiteler sektörel bazda bölgesel kalkınmayı desteklemek üzere projeler geliştirecekler” dedi.

“BÖLGESEL DÜZEYDE YENİ PROJELER ÖNEMLİ”

Çukurova’yı Marmara’nın en önemli alternatifi haline getirmek üzere bölgesel düzeyde yeni projeler geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Hüseyin Kış, bölgedeki ulaşım olanaklarının artırılması için Mersin Adana ve Tarsus’ta yapımı devam eden kamu yatırımlarını yakından izleyeceklerini belirtti. Ayrıca Çukurova’da tarıma dayalı sanayi ve turizm yatırımlarının artması için yeni projeler planladıklarını ifade eden Başkan Kış, şöyle devam etti:

“Çukurova, tarımsal üretimi ve gelişen lojistik olanakları ile gıda sanayisinin yeni cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çukurova SİFED olarak bu alandaki gelişimi hızlandırmak üzere yeni projeler hazırlamayı hedefliyoruz. Bölgemizin daha büyük soğuk hava depolarına ihtiyacı var. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın faaliyete geçmesiyle hasat edilen ürünler 4-5 saat içerisinde Avrupa’ya ulaştırılabilecek. Ayrıca bu alanda lojistik kapasitemizin artırılması için özelleştirilen Taşucu Limanı’na Adana ve Mersin’den direkt otoban bağlantısı yapılması gerekiyor. Konya, Karaman, Mut’u Taşucu Limanı’na bağlayan tünel ve yollar bir an önce bitmeli. Geçmiş yıllarda Ayaş mevkiinde planlanan havaalanı yatırımının da yeniden gündeme alınması içinde lobi çalışmalarına başlayacağız. "

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.