Hava Durumu

:

:

:

Hüseyin Çiftçioğlu; “Gerçek Kolej Eğitimi Değişim Kolejinde”

31 Ocak 2018 Çarşamba 11:43

SONMANŞET.COM- Geçtiğimiz günlerde yeni bir atılım yaparak Tarsus'ta kolejcilik anlayışını değiştirmeyi hedefleyen Tarsus Değişim Koleji kurucusu Hüseyin Çiftçioğlu ve ekibinin çalışmaları oldukça ses getirdi.

Hüseyin Çiftçioğlu; “Gerçek Kolej Eğitimi Değişim Kolejinde”

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET GAZETESİ- Geçtiğimiz günlerde yeni bir atılım yaparak Tarsus'ta kolejcilik anlayışını değiştirmeyi hedefleyen Tarsus Değişim Koleji kurucusu Hüseyin Çiftçioğlu ve ekibinin çalışmaları oldukça ses getirdi.

Yaptıkları çalışmalar, hedefleri ve ilkeleri ile ilgili olarak kamuoyuna açıklamada bulunan Tarsus Değişim Koleji kurucusu Hüseyin Çiftçioğlu, röportaj şeklinde verdiği mülakatta şu değerlendirmede bulundu:

“Öncelikle eğitimin olmazsa olmazı disiplin ve çalışkanlık prensiplerini temel taş olarak belirledik ve gerek misyonu gerekse vizyonuyla bu prensipleri benimsemiş mesleki deneyimine inandığımız Hüseyin Torun'u okul müdürü olarak bünyemize dahil etmekle işe başladık.

-Değişim Kolejinin temel misyonu nedir peki?

-Öğrenci değil hakikatin peşindeyiz!

-Hüseyin Bey bunu biraz daha açar mısınız?

-Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki günümüz dünyasında kendini yeterli ölçüde geliştirmeyen öğrencilerin, mezun olduğu üniversite hangisi olursa olsun işverenler ve gerçek dünya için pek bir anlam ifade etmez. Günümüzde alanındaki yenilikleri takip etmeyen, tek hedefi akademik başarıyı yakalamak olan, sınav sonrası boy boy ilanlar vererek filan öğrencimiz filanca okulu kazandı diyerek büyük bir gururla ilan veren bazı özel okulların öğrencilerinin yeni dünya düzeninde tutunması çok zordur. Sadece okul dersleriyle zihinleri sınırlandırılmış, entelektüel gelişimi önemsenmemiş; salt para ve gelecek kaygısıyla sınavlara hazırlanan öğrenciler bu hedeflerine ulaşsalar bile günümüz dünyasının gerçekleriyle karşılaştıklarında hayal kırıklığına uğruyorlar. Her yıl binlerce genç üniversitelerden mezun olup  iş dünyasına atılmak için fırsatlar kolluyor. Ancak şu soru hiç sorgulanmıyor: ''Peki, işverenler sizi neden seçsin?''

Sınav öncesi çok çalışıp iyi okullar kazanıp, iyi bir üniversite bitirmek için bu yıllarda sadece okul derslerine çalışarak mezun olmuş biri mi yoksa daima okumuş, araştırmış, kendince yaşamış, sanat ve spor alanlarından en az biriyle uğraşmış, sosyal ve entelektüel birini mi seçer? Sanırım cevabı herkes için çok açıktır bu sorunun.

-DEĞİŞİM KOLEJİNİN HEDEFLERİ NELERDİR?

-Değişim Kolejinin hedefi, günümüz dünyasının gerçekleri doğrultusunda öğrenciler yetiştirmektir. İnsanın dünyaya geliş amacı daima iyiliğe doğru  gelişim ve değişimdir. İnsanları farklı kılan şey ise düşünce, sanat ve spora gösterdiği ilgidir. Günümüz dünyasında başarılı olmak isteyen öğrenciler için hedefimiz;  İngilizceyi anadili gibi konuşmak, ikinci hata üçüncü bir dili öğrenmek, gerçeğin bilgisini araştırmak, sürekli okumak, sabreden, sorgulayan, risk alan, zihnini kimseye kiraya vermeyen, en az bir sanat ve spor alanına ilgi duyan, fiziksel ve ruhsal olarak dinç, yeri geldiğinde topluma liderlik edecek kişiler olarak yetiştirmektir.

 

 

 

 

 

 

 

-DEĞİŞİM KOLEJİ BUNLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPIYOR?

Biz dünya insanını yetiştirmek istiyoruz. Bu sorunun cevabı Değişim Kolejinin EĞİTİM SİSTEMİNDE gizlidir.

✓ Anaokulundan başlayarak haftada 14 saat İngilizce öğretmek,(Yabancı ve Türk öğretmenler eşliğinde)

✓ 4.sınıftan başlayarak seçmeli ikinci yabancı dil eğitimi vermek,(Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça)

✓ Konuları ezber yaparak değil; uygulayarak, gözlemleyerek, araştırarak öğrenmeye teşvik etmek,

✓ Okuma alışkanlığı kazandırmak olmazsa olmaz ilkemizdir. Birinci sınıftan başlayarak okuma odaları ve okuma saatleri uygulaması ile okumayı sevdirmek,

✓ Sorun çözmenin basamaklarını bilen ve sabretmeyi içselleştirmiş öğrenciler yetiştirmek,

✓ Bilgiyi ezberlemeyen; soran sorgulayan, risk alabilen öğrenciler yetiştirmek,

✓ Okul psikoloğumuz ve rehberlik servisimiz sayesinde güçlü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile anında müdahale ve müşavirlik sistemi ile fiziksel ve ruhsal olarak öğrencilerimiz bir bütün olarak yetiştirmek,

✓ Uzman PDR bölümüz sayesinde yetenekleri keşfederek her öğrencinin sanat ve spor alanının en az birinden uzmanlaşmasını sağlamak,

✓ Nezaket ve görgü kurallarını bilen,

✓ Vatan ve millet sevgisi yanında evrensel değerlerle özdeşleşmiş,

✓ LİDERLER YETİŞTİREN OKUL OLMAKTIR.

VELİLERE ÖZEL OKUL SEÇİMİ İLE İLGİLİ TAVSİYENİZ NE OLUR?

Çocuklarını özel okula göndermek isteyen velilerimiz öncelikle bu okulların hedefleri ve nasıl bir eğitim sistemi uyguladıkları konularında bilgi almalı. Sadece akademik bilgiye dayalı dershane ve etüt merkezi formatında eğitim yapan özel okulların öğrencilerin sadece bir yönden yetiştiren kurumlar olduğu, gerçek hayatın doğrularına göre yetiştirilmeyen öğrencilerin iş hayatında ne kadar başarılı olabileceği sorusunu kendilerine sormaları gerekiyor.

Özel Okul arayan velilerin mutlaka şu soruların cevabını bulmaları gerekiyor:

1)Dil eğitimi konusunda yapılan uygulamalar ve ders programındaki ağırlığı

2)İkinci dil eğitimi

3)Akademik başarıyı sağlamak için hangi uygulamaların yapıldığı(Birebir eğitim, etüt,haftalık,aylık sınavlar, öğrenci akademik gelişimin gözlenmesi)

4)Okulun ödev sistemi ve ödevlerin kontrolü

5)Sanat ve spor çalışmaları ile bu çalışmaların haftalık programdaki ağırlığı

6)Psikolojik danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri

7)Servis güvenliği(SERVİSCELL UYGULAMASI)

8)Bireyselleştirilmiş eğitim programları

9) Veli iletişiminin hangi yollarla ve sıklıkla yapıldığı

10)Eğitim kadrosu kimlerden oluşuyor?

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.