Hava Durumu

:

:

:

Hasan Hüseyin İpek: Destek ve Teşvikler, Kadın İstihdamını Artırıyor

23 Kasım 2017 Perşembe 10:56

SONMANŞET.GAZETESİ- Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, kadınların iş gücüne katılımının artmasının yoksulluğu azaltacağını ve toplumda kadının yerini daha da sağlamlaştıracağını söyledi

Hasan Hüseyin İpek:  Destek ve Teşvikler, Kadın İstihdamını Artırıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.GAZETESİ- Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, kadınların iş gücüne katılımının artmasının yoksulluğu azaltacağını ve toplumda kadının yerini daha da sağlamlaştıracağını söyledi. Kadınların iş hayatına katılımının iş yerindeki verimi artıracağını ifade eden Hasan Hüseyin İpek, kadınların aile ve hükümetler tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

 Çalışabilir durumdaki bireylerin iş hayatına katılımının yoksulluğu azaltacağını dile getiren İpek, 'Yoksulluğun azaltılması ve hane halkı gelirinin yükselmesi için çalışabilir durumdaki bireylerin üretken duruma getirilerek sürdürülebilir gelir elde etmeleri gerekiyor. Özellikle kadınların iş hayatına katılımı, aile içerisinde, sosyal ve toplumsal hayatta kadının varlığını ve saygınlığını perçinleştirir. Gelecek kaygısı yaşamamak ve kimseye bağımlı hâle gelmemek adına gerekli olan kadın istihdamı, şirketlerin verimliliği açısından da önemli bir unsurdur. Yapılan araştırmalar kadın ve erkek personelin birbirine yaklaşık olarak eşit olduğu kurumlarda finansal performansın arttığını ve verimliliğin sektör ortalamalarının üzerinde olduğunu gösteriyor' ifadelerini kullandı.

 "Kadınlar; aileler, hükümetler ve işverenler tarafından desteklenmelidir"

 Destek ve teşviklerin kadın istihdamını artırdığını söyleyen Hasan Hüseyin İpek, kadınların iş hayatına katılımını artırmak için aileler, hükümetler ve işveren tarafından desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Başkan İpek, 'Son 3 yılda kadınların iş dünyasına katılımlarının artışı, erkeklerin katılımıyla neredeyse eşit durumda. Bunun sebebi son yıllarda genç nüfus ve kadın istihdamına desteğin artması.  İstihdam teşvikleri kadınların iş gücüne katılım oranını artırıyor. Kadın nüfusunun erkek nüfusunu geçtiğini düşünürsek işsizlik rakamlarını aşağı çekmek için kadınlara iş yaratma konusunda daha fazla imkân sunmak ve üretime katılmalarını sağlamak durumundayız. Bu nedenle kadınlar önce aileleri ve yakınları tarafından sonra da hükümetler ve işveren tarafından desteklenmelidir. Kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve istihdamını kolaylaştırmak için esnek çalışma biçimlerinin hayata geçirilmesi sağlanarak zaman ve mekân kısıtlamaları azaltılmalıdır' şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.