Hava Durumu

:

:

:

Hakan Okay, Berdan Cıvata Yönetici ve Personeline Eğitim Verdi

02 Şubat 2018 Cuma 15:18

SONMANŞET.COM- Türkiye'nin tanınmış kurumsal eğitim uzmanlarından öğretim görevlisi Hakan Okay, Türkiye'nin en önemli cıvata üreticilerinin başında gelen Berdan Cıvata A.Ş.'nin yönetici ve personeline “Pazarlama, Kurumsal ve Kişisel İletişim ve Satış Teknikleri” konusunda eğitim verdi.

Hakan Okay, Berdan Cıvata Yönetici ve Personeline Eğitim Verdi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye’nin tanınmış kurumsal eğitim uzmanlarından öğretim görevlisi Hakan Okay, Türkiye’nin en önemli cıvata üreticilerinin başında gelen Berdan Cıvata A.Ş.’nin yönetici ve personeline “Pazarlama, Kurumsal ve Kişisel İletişim ve Satış Teknikleri” konusunda eğitim verdi.

Mersin Hilton Oteli salonunda verilen eğitime Berdan Cıvata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, fabrikanın ortağı Yunus Şemsi, Berdan Cıvata Genel Müdürü Zeynep Şemsi ve diğer üğst düzey çalışanlar ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu çalışanlar katıldı.

Eğitmen Hakan Okay, “Değişen pazar koşulları, giderek birbirine benzeyen ürünler, azalan fiyat farkları ve müşterilerin her geçen gün geçmişe nazaran daha bilinçlenmiş olmaları işletmelerin standart ve her yerde bulunan ürünlerle rekabette başarılı olmalarını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle işletmelerin rekabet üstünlüğü sağlamaları için inovatif yaklaşım çok önemlidir ve bu yaklaşımın sürdürülebilir olması gerekmektedir. Bir işletmenin, performansını yükseltmesi, inovasyonu ne ölçüde ve ne şekilde kullanmaya yöneldiği ile ilgilidir. İnovasyon stratejileri geliştirmek, işletmeler için önemlidir, çünkü bu stratejiler örgütlerin genel iş stratejisine yön vermektedir ve stratejik hedeflere ulaşmayı sağlamaktadır.” dedi.

Hakan Okay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşletmelerin büyük bir kısmı inovasyon yapmanın ve sürdürmenin önemini kavramışken, bir yandan da bir rekabet stratejisi olarak kabul edilen inovasyona nereden başlayacaklarını, neyi, ne zaman yapacaklarını veya rekabet karşısında hangi ürünlerde inovasyon yapacaklarını tespit etmekte zorlanmaktadırlar, çünkü inovasyonun bir parmak şıklatmasıyla oluşacak veya bir beyin fırtınası toplantısında fikirlerin ortaya çıkmasıyla oluşması zordur. Mutlaka üzerinde düşünülmeli, geliştirilmeli, yapılabilirliği ve etkinliği net olarak belirlenmeli, maliyet hasapları yapılmalı, hatta işletmenin diğer ürünleri ile olan etkileşimi tespit edilmeli ve zaman planlanması ortaya konmalıdır. Diğer ürünlerle olan etkileşimi konusunu biraz açmak gerekirse; geliştirilecek yeni ve inovatif bir ürün, mevcut ürün gamından satışı yüksek olan ürünlerin satışını olumsuz yönde etkileyecek ise, belki de bu inovasyonu daha ileri bir tarihte pazara vermek uygun olabilir. Çok satan ürünlerin ürün yaşam eğrileri düşmeye başladığında

İnovasyonun aslında rakipler tarafından da izlendiğini ve her inovasyonun bir gün imitasyona dönüşeceğini de kabul etmek gerekmektedir. Bu nedenle yapılacak olan inovasyonların da stratejilerini belirlemek gerekmektedir.

Sadece üretim yapan değil, tüm işletmelerde bir grup gizli kahraman daha var. Bunlar da santralde veya girişte çalışan görevliler ve üst düzey yöneticilerin asistanları olan “Pembe Yakalılar”dır. “Bayan eli”nin değdiği herşeyin daha özenli ve daha dikkatli yapıldığını çoğumuz kabul ederiz. Ancak “Pembe Yakalılar”ın başarıları sadece düzenli ve sistematik çalışmaları değildir, kelimenin tam anlamı ile gerçekleştirdikleri “Kilit” görevlerdir. Rutin büro ya da santral görevlerinin dışında , işletmeler açısından bu önemli görevlerden örnek vermek gerekirse; Üst düzey yöneticilerin asistanları; İşletmelerde görev yapan “Mavi Yakalılar” ve “Beyaz Yakalılar” ile üst düzey yöneticiler olan “Altın Yakalılar” arasında köprü görevi görürler. Toplantıları ve görüşmeleri organize ederler. Üst düzey yöneticilerin kiminle ne zaman görüşeceklerini bilirler. Hatta üst düzey yöneticilerin anlık ruhsal durumlarını fark ederek, işletmenin diğer çalışanlarını kendi geliştirdikleri yöntemlerle uyarırlar. Hatta bazıları bunu sadece “Beden Dili”ni kullanarak yaparlar. Böyle tanıdığım bir yönetim kurulu başkanı asistanı, eğer başkan gerginse, toplantıya davet ederken ses tonuyla veya odaya girmeden önce kaş göz işaretiyle bizleri uyarırdı.”

Eğitim önümüzdeki hafta da devam edecek.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.