Hava Durumu

:

:

:

Genç Dostu Şehirler Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aldı

27 Ağustos 2021 Cuma 00:27

SONMANŞET.COM- Gençlere yönelik hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra teknolojik yeniliklere ve gelişmelere verdiği önemle dikkat çeken Toroslar Belediyesi, Ankara'da düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi'nde ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

Genç Dostu Şehirler Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Gençlere yönelik hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra teknolojik yeniliklere ve gelişmelere verdiği önemle dikkat çeken Toroslar Belediyesi, Ankara'da düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi'nde ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde 24-25 Ağustos'ta düzenlenen etkinliğin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara ATO Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toroslar Belediyesi de "Geleceği Şimdi Yaşa" sloganıyla etkinlikte yerini aldı ve "Tekno Toroslar Projesi" ile katıldığı Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Gençlerin yazılımlar geliştirmesi ve robotik kodlamalar yapabilmeleri için gerekli tüm donanımların yer aldığı Tekno Toroslar Projesi'nin tanıtımının yapıldığı belediyenin standında, Miniada Robot, drone parkuru, 3D yazıcı ve Tekno Toroslar Merkezinin üç boyutlu maketi de dikkat çekti.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, standı ziyaret eden misafirler ve gençlerle yakından ilgilendi, kendisi de Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye ve kurumların stantlarını gezerek, çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

"MİNİADA Robot Etkinliğin Gözbebeği Oldu"

Toroslar Belediyesince ziyaretçilere Mersin'in yöresel lezzetleri olan şalgam, limonata ve cezerye ikramı da yapılırken, standı ziyaret eden misafirleri Miniada robot karşıladı. Miniada robot, Toroslar Belediyesi'nin projelerini tanıttı, şarkılar söyledi ve hatta fıkralar anlatarak sempatik hareketleriyle 7'den 70'e herkesin yoğun ilgisini gördü.

Ayrıca drone parkuru ile ziyaretçilere uçuş deneyimi yaşatılırken, 3D yazıcı ile üç boyutlu baskı yapılarak hediye edildi.

"Bize Düşen Görev Gençlerimize Daha Fazla İmkan Sunmak"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Tekno Toroslar Projesi'nin ödüle layık görülmesinin gururunu yaşadıklarını kaydederek; "Bu proje, kalıp bir proje değil. Tamamen fonksiyonel düşünerek ortaya koyduğumuz bir proje. Bu açıdan da son derece mutluyuz" dedi.

"Gençler, bizim geleceğimiz. Amacımız, onları geleceğe çok daha iyi imkanlarla hazırlamak" diyen Başkan Yılmaz; "Tekno Toroslar, gençlerimizin sürekli ufuk çizgisinde olup teknolojik gelişmişlikleri takip edebildiği, bu yönde eğitim alabildikleri ve eğlenebildikleri bir proje. Yazılım, grafik, robotik kodlama atölyelerimiz ve oyun istasyonlarımız var. Bu projemizin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir görmesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Belediyeler Birliği'nce oluşturulan bağımsız bir jüri tarafından ödüle layık görülmesi bizleri oldukça mutlu etti ve motivasyonumuzu artırdı. Gençler, bizim geleceğimiz. Bilgi sürekli güncelleniyor, yeni metotlar ve yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bunu da sürekli takip edip bir şeyler ortaya koyarak pratik hayata aktarmak önemli. Gençlerimiz de bu konuda son derece ilgililer. Bize düşen görev de onlara bu imkanı sunmak. Projemize katkı sağlayan çalışma arkadaşlarıma yeniden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.