Hava Durumu

:

:

:

FLAŞ..FLAŞ..TARSUS'ta Şüpheli Balık Ölümleri

16 Ocak 2021 Cumartesi 17:33

SONMANŞET.COM- TARSUS Berdan nehrinin Tarsus plajına dökülmekte olduğu bölgede yüzlerce balık ölü olarak bulundu.

FLAŞ..FLAŞ..TARSUS'ta Şüpheli Balık Ölümleri

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS'ta Berdan nehrinin Tarsus plajına dökülmekte olduğu bölgede yüzlerce balık ölü olarak bulundu.

Alınan bilgiye göre, Berdan nehrinin Tarsus Plajına giden güzergahının Egemen ve Kulak köylerini birbirine bağlayan bağlantı köprüsünün önünde kıyıya ölü olarak vurdu.

Vatandaşların telef olan ve çoğunluğu aynalı sazan balığı olan ölü balıkların durumunu Kulak mahallesi muhtarı Necati Şen’e bildirmesi üzerine, Muhtar Şen Jandarma ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü aradı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, bir ekip görevlendirerek telef olan balıklardan ve sudan numune aldırdıklarını, numuneleri ise Adana ili Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderdiklerini söyledi.

Hayri Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bugün Egemen mahallesi Berdan nehrinin denize döküldüğü yere yakın bölgede balık ölümleri ihbarını değerlendirdik. Ekiplerimiz balık ve su numunesi alarak analiz için Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdik. İlk izlenimlerimiz herhangi bir zehirlenme olmadığı kanaatindeyiz. Oksijensiz kalma ihtimalinden de olabilir. Ancak kesin ölüm nedenleri analiz sonucundan sonra belli olacaktır” dedi.

Kulak köyü muhtarı Necati Şen ile mahalle sakinlerinden Mustafa Gül ise balık ölümlerinin muhtemelen fabrikaların atıklarından olabileceğini öne sürdüler.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.