Hava Durumu

:

:

:

Ethem Çalışkan, Tarsus’un Kurtuluşunun 100. Yılında Sergi Açacak

25 Temmuz 2021 Pazar 19:06

SONMANŞET.COM- Tarsus'un yetiştirdiği değerlerden biri olan ressam ve hat sanatçısı Etem Çalışkan, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı için özel bir sergi açacak.

Ethem Çalışkan, Tarsus’un Kurtuluşunun 100. Yılında Sergi Açacak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus’un yetiştirdiği değerlerden biri olan ressam ve hat sanatçısı Etem Çalışkan, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı için özel bir sergi açacak.

Hafızalarımıza kazınan Atatürk portresinin yaratıcısı ressam, çizer ve kaligrafiye ustası Etem Çalışkan, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla açacağı sergiye hazırlanıyor. 93 yaşında olmasına rağmen hâlâ üreten Çalışkan, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek sergi hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Etem Çalışkan, ziyarette Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla yapılabilecek sanatsal ve kültürel etkinlikler hakkında da Başkan Bozdoğan ile görüş alışverişinde bulundu.

Çalışkan, “Aşk Olsun” adlı kitabını da Başkan Bozdoğan için imzaladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Sanatçının yarını son nefesidir diyerek ömrüne birçok başarı ve ilki sığdıran, günümüzün duayen sanatkarlarından, kaligrafiye ustası Etem Çalışkan'ı ağırlamaktan onur duydum. Atatürk aşığı ve Cumhuriyet sevdalısı Sayın Çalışkan'ın Tarsus'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında sergi açacak olması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.