Hava Durumu

:

:

:

Eski obezite hastalarını en iyi giysileri anlatıyor

19 Mart 2018 Pazartesi 13:58

SONMANŞET.COM- Tüp mide ameliyatıyla zayıflayan ve Adana'da bir partide bir araya gelen eski obezite hastalarının yaşadıkları değişimi en iyi anlatan, eski giysileri oldu

Eski obezite hastalarını en iyi giysileri anlatıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tüp mide ameliyatıyla zayıflayan ve Adana’da bir partide bir araya gelen eski obezite hastalarının yaşadıkları değişimi en iyi anlatan, eski giysileri oldu.

TÜRKİYE’NİN değişik yerlerinde yaşayan ve geçmişte obezite hastasıyken, tüp mide ameliyatıyla zayıflayan 80 kişi, Adana’da bir restoranda düzenlenen partide bir araya geldi. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’ün hastalarının organize ettiği partiye, eski obezite hastalarının birçoğu zayıflamadan önce giydikleri pantolon ve etekleri de getirdi. Kimi 45 kilo, kimi 79 kilo zayıflayan hastaların eski giysileri, yaşadıkları değişimi net olarak ortaya koydu. Etkinlikte, 5 ay önce ameliyat olan ve  28 kilo zayıflayan ses sanatçısı Nergis Altındağ sahne aldı.

ÖLÜMÜN KIYISINDAYDIM

Adana, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin’den gelen eski obezite hastaları buluşmada, kilolu oldukları yıllarda yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Bir hasta “Şeker ve tansiyon hastalıklarım yüzünden ölümün kıyısında yaşıyordum. Kilo verince hepsinden kurtuldum” dedi. Başka bir hasta ise kiloya bağlı şeker nedeniyle ayaklarında yaralar çıktığını ve iyileşmediğini, şimdi ise ayaklarının normale döndüğünü anlattı. Bir başka hasta da uzun yıllar boyunca kiloları nedeniyle, çok mecbur kalmadıkça evden çıkmadığını, şimdi herkes gibi sosyal hayata katıldığını söyledi. Eski obezite hastaları daha sonra, Nergis Altındağ’ın şarkılarıyla keyifli anlar yaşadı.

DİYETİSYEN DESTEĞİ ALIN

Op. Dr. Erdal Cücük etkinlikte yaptığı konuşmada, tüp mide ameliyatıyla zayıflayan hastaların yapmaları gereken en önemli şeyin, yaşam ve yeme düzenlerini değiştirmesi olduğunu söyledi. Op. Dr. Cücük, “Yüksek kalorili gıdalar tüketmeye devam ederseniz, yenide kilo alırsınız” dedi. Op. Dr. Erdal Cücük, tüp mide ameliyatı olanların en az 2 yıl diyetisyen desteği almalarını önerdi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.