Hava Durumu

:

:

:

Ergün Penbe, deneyimlerini Ortaokul öğrencilerle paylaştı

18 Kasım 2019 Pazartesi 10:45

SONMANŞET.COM- TFF 2.'ci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü, Galatasaray ve Milli Takım eski ünlü futbolcusu Ergün Penbe, ortaokulda yaptığı söyleşide futbol hayatında yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

  Ergün Penbe, deneyimlerini Ortaokul öğrencilerle paylaştı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TFF 2.’ci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu’nun Teknik Direktörü, Galatasaray ve Milli Takım eski ünlü futbolcusu Ergün Penbe, ortaokulda yaptığı söyleşide  futbol hayatında yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

Ergün Penbe, Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu Müdürü Ömer Taşkın ve okulun Türkçe öğretmeni İbrahim Bulşan tarafından organize edilen etkinlikte konuşan Ergün Penbe, Türk futbolunun bugünkü konumu, Tarsus İdmanyurdu’nun ve Galatasaray’ın durumu ve futbola dair kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Türk futbolunun başarılı bir jenerasyon yakalayabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacının bulunduğunu, Avrupa’daki futbol kulüplerinin şirketleştiğini, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında çok sevilen futbolun daha profesyonel bir şekilde yönetilmesi gerektiğini, kulüpleri yöneten iş insanlarının kulüplerini kendi şirketleri gibi yönetmediklerini vurguladı.

10 yaşında futbola başladığını ve 2008 yılında futbolu bıraktığını, çok iyi bir futbolcu olmak için çok çalıştığını belirten Penbe, “Çok çalıştım. Hırslı ve yetenekliydim. Futbol aşkım nedeniyle Üniversite okuyamadım. Ama Üniversiteyi okumayı çok isterdim. Sizler öğrencisiniz. Çalışın, hem ders çalışın, hem spor yapın, futbol oynayın. Yürüdüğünüz yolda kararlı olun. Unutmayın size bir gün şans mutlaka gelecek. O şansı iyi kullanın, ama önce önce yeteneğinizi mutlaka keşfedin. Yeteneğinize göre geleceğinize şekil verin” dedi.

Fatih Terim ile ilgili soruları da yanıtlayan Penbe, “Fatih Terim müthiş bir lider. Futbolcular üzerinde inanılmaz bir etkisi var. Fatih hocanın tesislere girdiğini duyduğumuzda herkes kendisine çeki düzen verirdi.” diyerek şunları kaydetti:

“Futbol kariyerimde Galatasaray’da 6 lig şampiyonluğu, Avrupa kupası,  UEFA kupası, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık gibi kupalar kazandık. Futbolda başarı ekip olmaktan, takım olmaktan geçer. Bireysel olarak çok iyi futbolcu olabilirsiniz ama takım olabilmek her şeyden önemlidir. Futbol takımlarının yayın ve iddia gibi gelirleri olmasına rağmen ciddi anlamda zordalar.”

Bazı öğretmen ve öğrencilerin forma imzalattığı etkinlikte Tarsus İdmanyurdu ile ilgili soruları yanıtlayan ve takımla ilgili düşüncelerini de paylaşan Ergün Penbe, “Tarsus çok güzel bir kent, Tarsuslular futbola ve takımlarına gerçekten çok düşkünler. Ekonominiz düzgünse, iyi bir planlamanız varsa hedefe ulaşmak mümkündür. Tarsus İdmanyurdu olarak tabiri caiz ise adeta ölüm grubundayız. Yani çok zorlu bir gruptayız. Samsun ve Manisa gibi ekonomileri son derece yüksek takımlar var. Biz sıkıntılarımızı atlatamıyoruz. Sıkıntılarımızı atlatmamız halinde çok daha başarılı oluruz. Belediye Başkanı Tarsus İdmanyurdu’nu gerçekten çok seviyor ve çok yardımcı olmak istiyor. Ama bir yere kadar. Onun için Tarsus olarak hep birlikte sıkıntıları el birliğiyle aşmamız gerekiyor. İster ülkemizde, ister şehrimizde futbolun istenen seviyeye ulaşması için kaliteli futbolcular yetiştirmeliyiz. Futbolun ileriye gitmemesinde oyuncu yetişmemesinin de rolü var. Bu nedenle tüm kulüplerin alt yapıya çok önem vererek, geleceğin iyi futbolcularını yetiştirmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.