Hava Durumu

:

:

:

Düşmanı Çanakkale’den Geçirmeyen Nusrat Mayın Gemisi

18 Mart 2018 Pazar 11:54

SONMANŞET.COM- Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü, Tarsus'ta, boğaza döktüğü 26 mayınla tarihi zaferin kazanılmasında büyük rol oynayan Nusrat Mayın Gemisi'nde içinde bulunduğu Kültür Parkı'nda kutlandı.

Düşmanı Çanakkale’den Geçirmeyen Nusrat Mayın Gemisi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü, Tarsus’ta, boğaza döktüğü 26 mayınla tarihi zaferin kazanılmasında büyük rol oynayan Nusrat Mayın Gemisi’nde içinde bulunduğu Kültür Parkı’nda kutlandı.

Tarsus Belediyesi tarafından atıl vaziyette bulunduğu Mersin Limanı’ndan alınarak restore edilen Nusrat Mayın Gemisi önündeki törenler Atatürk anıtına çelenklerin bırakılması,  saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Bakım Üsteğmen Kadir Göl, burada yaptığı konuşmada, “Gururla kutladığımız bugün, 103 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli ve en mağrur ordusu kabul eden yedi düvelin, Çanakkale’de kahraman Türk askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa, bütün ümitleri ile birlikte sulara gömüldüğü gündür.

Bugün büyük insan, Ulu Önder, eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar sırtlarında dünyaya komutanlık sanatını öğrettiği gündür” dedi.

Şehitler için okunan duaların ardından, protokol üyeleri ve öğrenciler gemiyi gezdi.

Törenlere Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Selim Onaran, Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Ali Şimşek, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.