Hava Durumu

:

:

:

Dikenli incir Bölgenin yükselen değeri olacak

13 Ağustos 2020 Perşembe 19:54

SONMANŞET.COM- Çukurova bölgesinde doğal olarak yetişen ve son yıllarda iyi bir gelir kaynağı olması için çaba sarf edilen Dikenli İncir yada diğer adıyla Hint İnciri'nin önümüzdeki süreçte bölgenin yükselen değeri olacağı belirtildi.

Dikenli incir Bölgenin yükselen değeri olacak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Çukurova bölgesinde doğal olarak yetişen ve son yıllarda iyi bir gelir kaynağı olması için çaba sarf edilen Dikenli İncir yada diğer adıyla Hint İnciri’nin önümüzdeki süreçte bölgenin yükselen değeri olacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak dikenli incirin yoğun bir şekilde bulunduğu Tarsus’un Taşobası mahallesinde Dikenli incir üreticileri ile bir istişare toplantısını yapıldı.

Toplantıya Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin Hint İnciri Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Teke,  Tarsus ve Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Naturel Yaşam Derneği temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Panel şeklinde geçen toplantıda, bölgemizde de yoğun  yetişmesine rağmen gelir getirmeyen Hint (Dikenli) İncirinin uygun tarım teknikleri ve pazarlama yöntemleri ile atıl ve tarıma elverişli olmayan arazilerde çok ciddi gelir getiren bir ürün olduğu  görüldüğü ve bölgede dikenli incir üretim sahalarının genişletilmesi konusunda çalışmaların yoğunlaştırıldığı ifade edildi..

Tarsus’ta hali hazırda dağınık bahçe olarak yaklaşık bin 500 dekar dikili alan ve 3 bin ton rekolte bulunmaktayken, Tarım İlçe Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Tarsus Ziraat Odası, Üretici Birliği ortak çalışması ile orman vasfını yitirmiş 50 dekar arazide kapama meyve bahçesi kurulduğu ve akabinde Tarsus’un farklı bölgelerinde kapama meyve bahçeleri  kurulmaya devam ettiği bildirildi.

Toplantıda dikenli incir üretim alanlarının genişletilmesi çalışmalarının yanı sıra, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mersin Hint İnciri Üreticileri Birliği ve Tarsus Ziraat Odası yetişen ürünlere farklı pazarlar bulma amacı ile farklı platformlarda tanıtım, gıda işletme ziyaretleri ve Milli Emlak Müdürlüğü kanalı ile atıl durumdaki hazine arazilerinin üretime kazandırılması yönünde girişimler yapacağı kaydedildi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.