Hava Durumu

:

:

:

Delinen kulak zarına kıkırdakla yama yapıldı

15 Ekim 2018 Pazartesi 09:23

SONMANŞET.COM- TARSUS'TA bir hastanın kulak zarındaki delik, endoskopik yöntemle kapatıldı. Kesi olmadan gerçekleşen ameliyatta kulak önündeki kıkırdaktan parça alınıp yama yapıldı.

Delinen kulak zarına kıkırdakla yama yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- yaşayan evli ve 3 çocuk babası İsmail Kaplan (63), sol kulağında uzun süredir yaşadığı duyma sorunu nedeniyle Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gitti. Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Kahlıoğulları’nın muayene ettiği İsmail Kaplan’ın kulak zarında enfeksiyon sonucu delik olduğu ve ameliyat edilmesi gerektiği anlaşıldı.

-DIŞ KULAK YOLUNDAN GİRİLDİ

Op. Dr. Ali Kahlıoğulları, klasik cerrahi yöntem yerine hastanın daha hızlı günlük hayatına dönebilmesi ve rahat bir ameliyat süreci geçirmesi için endoskopik yöntem uyguladı. ‘Tragus’ adı verilen ve kulak önünde yer alan kıkırdaktan parça alan Op. Dr. Kahlıoğulları, dış kulak yolundan girerek kulak zarına yama yaptı. Hasta İsmail Kaplan, ameliyattan 12 saat sonra taburcu edildi.

-AMELİYAT SONRASI AĞRI OLMADI

Op. Dr. Ali Kahlıoğulları, kulak ameliyatlarında endoskopik yöntemin hastanın konforu açısından tercih edildiğini belirtti. Op. Dr. Kahlıoğulları, “Bu yöntemin en büyük avantajı kesi olmaması. Böylece hasta rahat ediyor. Ayrıca bu yöntemde kısa sürede taburcu olabiliyorlar” dedi. Kulak zarındaki yama kapatılan İsmail Kaplan ise operasyon sonrası herhangi bir ağrı ya da başka bir sıkıntı hissetmediğini söyledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.