Hava Durumu

:

:

:

Çukurova SİFED'de Bayrağı Hüseyin Kış Teslim Aldı

29 Aralık 2021 Çarşamba 21:36

SONMANŞET.COM- Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) devir teslim töreniyle birlikte Hüseyin Kış başkanlığında yeni yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımını da gerçekleştirdi.

Çukurova SİFED'de Bayrağı Hüseyin Kış Teslim Aldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) devir teslim töreniyle birlikte Hüseyin Kış başkanlığında yeni yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımını da gerçekleştirdi.

Mersin Divan Otel’de yapılan ve Adana ile Mersin’in ekonomik atılımla kalkınmasına yönelik fikirlerin yansıtıldığı gecede konuşan ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, görevi devraldığı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Teslim aldığı ÇUKUROVA SİFED bayrağını üst seviyelere çıkarmayı amaç edindiğini kaydeden Kış, kişisel değil toplumsal kaygı güderek hareket edeceklerini, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte federasyonun gücünü daha belirgin hale getireceklerini söyledi.

“TEK SES OLACAĞIZ”

Mesleki Komiteler oluşturarak bölgeye ve iş dünyasındaki tüm sorunlara tarafsız ve yapıcı bir gözle yaklaşarak yeni fikirleri siyasi masaya taşımak için tek ses olacaklarını ifade eden Kış, şunları söyledi:

“Bölgemizdeki STK’lar,  Kent Konseyleri ve kamu kurumlarıyla  işbirliği içinde olacağız. Bağlı bulunduğumuz Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yönetimi ile bilgilerimizi paylaşarak önerilerini misyonumuza ekleyeceğiz. Diğer federasyonlarla işbirliği içinde olarak bilgi alış verişini sağlayacağız. Federasyonumuzun bölgemizdeki farkındalığını arttırmayı sağlayacağız. Üniversitelerle iş birliğimizi kuvvetlendirerek ortak projeler üretmeye çalışacağız. Bölgemizde ki mülki idari amirleri ve resmi kurumlarla  görüşerek federasyonumuzun amacını ve üstlendiğimiz görevleri bununla birlikte  bölgemize  sağlayacağımız katkıları paylaşacağız. Bölgemizin kalkınmasına katkı sağlayacak, başlaması beklenen veya yarım kalmış tüm yatırım projelerinin yakından takipçisi olacağız. Hep birlikte amaç edindiğimiz görevlerde üyelerimizden gelen öneri ve eleştiriler bizler için çok önemli. Bu yolu birlikte yürüyeceğiz.”

Başkan Kış, konuşmasının son bölümünde ÇUKUROVA SİFED kurucu başkanları başta olmak üzere geçmiş dönemlerdeki tüm başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine emeklerinden ve özverilerinden dolayı teşekkür etti.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Görevi devreden Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez ise bugünkü ekonomik verilerle Türkiye’nin dünyada 21. Sırada yer aldığını bu nedenle tüm iş dünyasının daha çok çalışması gerektiğini vurguladı.

Geniş altyapı olanaklarına sahip Çukurova Bölgesi’nin enerjide, tarımda, turizmde ve hizmet sektöründe geleceğin yıldızı olacağına inandığını vurgulayan Sönmez, “Daha çok inanmamız, daha çok çalışmamız lazım. Tarım ve enerjinin pandemi sürecinde ne denli önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çukurova bu iki sektörde de dünyada öncü olacak bir kapasiteye sahip” dedi.

Ekonomik kalkınma ile ilgili özverili çalışmalar yapacaklarına işaret eden Sönmez, ÇUKUROVA SİFED’i bugünlere taşıyanlara, birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti, yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

“SESSİZLERİN SESİYİZ”

Törene telekonferans yöntemiyle katılan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan ise Türkiye’nin farklı bir süreçten geçtiğini, TÜRKONFED ve çatısı altındaki federasyonların, derneklerin ve iş dünyasının sessizlerin sesi olmaya çalıştığını söyledi. Eğri zamanda  doğruları söyleme gayreti içinde olduklarına dikkat çeken Turan, sivil toplum kuruluşlarının değer yaratmak için gönüllü çalışma yaptığına işaret etti.

Turan, “Sivil toplum hepimize çok şey kazandırıyor. Bu bir bayrak yarışı. Süleyman Sönmez çok şey kazandırdı. Hüseyin Kış, bayrağı daha yukarıya taşıyacak” dedi.

GÖREV DAĞILIMI

Konuşmaların ardından görev devir-teslim töreni yapıldı. Görevi devreden yönetim kurulu üyelerine plaketin sunulduğu gecenin sonunda Hüseyin Kış başkanlığındaki ÇUKUROVA SİFED’de görev dağılımı şu şekilde açıklandı:

“Başkan; Hüseyin Kış, Başkan Vekili Ahmet Polat, Başkan Yardımcıları; Vedat Gizer, Berman Mantı, Alican Boğa, Gül Akyürek, Hasan Hüseyin İpek, Mürüvet Beydağı, Yakup Ateş, Genel Sekreter; Mustafa Öncül, Sayman; Fevzi Poyraz, Komitelerden Sorumlu Başkan; Ayferi Tuğcu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Coşkun Doğmuş, Bekir Kerem Aydoğdu, Mehmet Erel, Hamza Kara, Zeynep Madenci, Selahattin Balkan, Hakkı Mert Dağsuyu, Sibel Gelbul, Tanzer Gözek, Hasan Engin, Süheyla Gergin, Reber Haşimoğlu, Fatih Asal.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.