Hava Durumu

:

:

:

Çukurova Havalimanı İnşaatında 24 Saat Çalışılıyor

05 Nisan 2018 Perşembe 17:00

SONMANŞET.COM- TARSUS'ta yapılmakta olan ve Türkiye‘nin ilk bölgesel, büyüklük bakımından da ikinci havalimanı unvanına sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Çukurova Havalimanı İnşaatında 24 Saat Çalışılıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS'ta yapılmakta olan ve Türkiye‘nin ilk bölgesel, büyüklük bakımından da ikinci havalimanı unvanına sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, bazı Yönetim Kurulu üyeleri ve Gazetecilerle birlikte gittiği havalimanı inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma olan Bayburt firmasının Proje Koordinatörü Ferhat Güney’den bilgi aldı.

Proje Müdürü Ferhat Güney, Çukurova Havalimanı’nın 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda iki pisti olacağını belirterek, “Proje kapsamında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla yolcuların havalimanına kolay ulaşımları sağlanacak. Mersin ile Adana arasındaki D-400 karayoluna havalimanından direkt bağlantı sağlanacak. 40 metre genişliğinde 16 km. lik yol yapım çalışması hızla sürüyor. Yine karayolu ile birlikte gelecek demiryolu hattı da projenin kapsamı içerisinde bulunmaktadır. Böylece Adana‘dan veya Mersin‘den çıkan yolcular rahatlıkla havalimanına ulaşabilecek.  Hatta demiryolu ile terminal binasının içine inerek uçaklarına geçebilecekler. Bu çok önemli bir avantaj teşkil edecektir. Çukurova havalimanı, bu avantajıyla hava, kara ve demiryollarının birleştiği önemli bir proje haline dönüşmüştür. Şu anda asfalt plentimiz kurulmuştur. Ayrıca 2 adet beton santralimiz mevcut olup, üçüncüsünü kuracağız. Ayrıca köy yolları için 8 adet üst geçit yapacağız. Deyim yerindeyse 24 saat çalışıyoruz. Büyük bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılı sonuna kadar Çukurova havalimanı bitmiş olacaktır.” dedi.

AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, ise AK Parti iktidarında hayallerin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, “Havalimanının tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte bölgemiz Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Başta Tarsus’umuz olmak üzere, Çukurova bölgesi Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Tarsus’un Kargılı köyünde yapılmakta olan Çukurova Havalimanı’nın bölge ekonomisine turizm açısından da büyük bir katkı sağlayacağını belirterek, “Sadece turizm açısından değil, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir önem arz ediyor. Özellikle kargo taşımacılığının güçlü bir şekilde başlatılması, Çukurova Havalimanı’nın yapılmasından sonra hep birlikte gözlemleyeceğimiz, Türkiye’nin en önemli tarım havzası olan Çukurova havzasında üretilen ürünlerin ihracatının nasıl ve ne şekilde gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapılmakta olan ve 30 milyon yolcu kapasitesine sahip bulunan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının 24 saat yapılan çalışmayla devam ettiğini ifade eden Başkan İbrahim Gül, Çukurova bölgesinin ülkenin en önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirterek,  Marmara Bölgesi’nden sonra Türkiye’nin ekonomisinde, sanayisinde, tarımında ve hizmet sektörlerinde ön planda ve ülkeye çok önemli katkılar sağlayan bir bölge olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ilk sanayileşme hamlesinin Tarsus, Adana ve Mersin’de başladığını ifade eden İbrahim Gül, modern tarım tekniklerinin Çukurova havzasında uygulanmakta olduğunu, Çukurova’nın son derece bereketli topraklara sahip olduğunu belirterek, “Çukurova bölgemiz havalimanının hizmete girmesiyle birlikte, Türkiye ekonomisinin gelişmesine, kalkınmasına çok ciddi katkılar verecektir. Havaalanının yapımı ile birlikte Adana ve Mersin’in turizm potansiyeli inanılmaz bir şekilde değerlendirilecek ve bölge ekonomisine turizm açısından inanılmaz bir katkı sağlanacaktır. Tarihi ve kültürü ile çok önemli bir değere sahip olan Çukurova havzası, uzun sahili ile hem yurt içi hem de yurt dışı turistlere önemli bir hizmet verecektir. Bu anlamda Çukurova Bölgesel Havalimanı önemli bir işlevi yerine getirmenin yanı sıra turizmle birlikte, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir öneme haizdir. Havalimanının hizmete girmesiyle birlikte Kargo taşımacılığının da güçlü bir şekilde başlayacağını hep birlikte göreceğiz. “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.