Hava Durumu

:

:

:

Çukurova Bölgesinde ilk kiraz hasadı Tarsus’ta yapıldı

23 Nisan 2020 Perşembe 15:15

SONMANŞET.COM- Tarsus'a bağlı Ulaş Mahallesi'nde Çukurova bölgesinin açık alanda yetiştirilen erkenci cins ilk kiraz hasadı Mustafa Kemal Karaoğlu'nun bahçesinde yapıldı.

Çukurova Bölgesinde ilk kiraz hasadı Tarsus’ta yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus’a bağlı Ulaş Mahallesi'nde Çukurova bölgesinin açık alanda yetiştirilen erkenci cins ilk kiraz hasadı Mustafa Kemal Karaoğlu'nun bahçesinde yapıldı.

Hasadı Ziraat Mühendisleri Odası eski Mersin Şube Başkanı Deniz Gürbüz’ün katılımıyla gerçekleştiren ZMO eski Mersin şube Başkanı, kiraz ve meyve üreticisi,  Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Karaoğlu, 220 metre rakımda Çukurova bölgesinin organik kirazını hasat ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

32 dekarlık alanda kiraz üretimi yaptıklarını ve rekoltenin dekar da yaklaşık 2 ton olacağını belirten Karaoğlu, iyi tarım uygulamasının da öncülüğünü yaptıklarını kaydetti.

Bahçenin sahibi üretici Mustafa Kemal Karaoğlu, 9 yıl önce diktikleri erkenci cinsi kirazı 220 metre rakımda yetiştirmenin mutluluğunu bir kez daha yaşadıklarını belirterek, iklim koşullarının da bunda etkili olduğunu söyledi.

Karaoğlu, kiraz denemelerine Akdeniz sahilinde 9 yıl önce başladıklarını ve son 6 yıldır da düzenli olarak meyve almakta olduklarını ifade ederek, "Sahillerde kiraz yetiştiriciliği çok zordur. Biz, Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde 9 yıl önce 220 metre rakımda 3 çeşit kiraz yetiştirme denemelerine başlamıştık. Ancak şu anda 2 çeşitte uyum sağlamış durumdayız. Yöremizin uygun iklimi önemli avantaj teşkil etmektedir" dedi.

Karaoğlu hasat ettikleri 20 kilo kirazı 250’şer gramlık paket kaselerde her biri 50 liradan satılmak üzere marketlere teslim ettiklerini ifade etti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.