Hava Durumu

:

:

:

CHP'li İstemihan Talay Mersin’i Karış Karış Dolaşıyor

26 Ekim 2017 Perşembe 09:43

SON MANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı M. İstemihan Talay, Mersin'in dört bir yanını karış karış dolaşıyor.

CHP'li İstemihan Talay Mersin’i Karış Karış Dolaşıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı M. İstemihan Talay, Mersin’in dört bir yanını karış karış dolaşıyor.

Aylardır Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in en ücra köşelerine kadar giderek vatandaşlarla görüşen, onların sorunlarını dinleyip, çözümü konusunda yardımcı olan İstemihan Talay, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimine sistemli, planlı ve proğramlı bir şekilde hazırlanmakta olduklarını belirterek, “Yerel ve Genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik hazırlıklarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Mersin’i şaha kaldıracak projelerimizle hazırlanıyoruz. Mersin’imizin tamamı hak ettiği çağdaş hizmetlere kavuşacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunun altını çizen İstemihan Talay, “CHP olarak ilk hedefimiz Mersin’de yerel seçimde büyük bir başarı elde etmektir. Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanacağız. Elbette bununla birlikte Mersin’in tüm ilçelerini kazanmaya odaklanmış bulunuyoruz. Her konuşmamda ifade ettiğim gibi bir kez daha söylemek istiyorum ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni en az yüzde 45 oranındaki oy oranıyla kazanacağız. Bunu çok net bir şekilde iddia ediyorum. 2019 yerel ve genel seçimlerinde Mersin’de başarı destanı yazacağız. Yerel seçimlerde sadece Büyükşehir Belediyesi değil, ardından yapılacak olan genel seçimlerde de şu anda 4 olan Milletvekili sayımızı arttırarak en az 6’ya yükseltip, Parlamentoya çok güçlü olarak gideceğiz. Çünkü biz Mersin’imize, Mersin’de yaşayan kardeşlerimize, hemşehrilerimize yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı sürecini de yüksek tempoda sürdüren CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve deneyimli siyasetçi İstemihan Talay, AKP iktidarının artık sonunun geldiğini, AKP’nin 15 yıldan beri esnafı, çiftçiyi, işçiyi, emekli, dul ve yetimi ezdiğini, halkla hiç iyi geçinmediğini, bunun yanı sıra ekonomiyi de çok kötü yönettiğini, bunun doğal sonucunda da katrilyonlarca borç ve cari açığın bulunduğunu kaydetti.

Vatandaşların mutfağındaki tencerelerde aş yerine çile kaynadığını, işsizliğin tavan yaptığının altını çizen İstemihan Talay, “AKP tüm gücünü ülkenin kaynaklarını sadece bir avuç yandaşını zengin etmek için kullanmıştır. Artık halkın bu iktidarı omuzunda taşıyacak ne gücü, ne de takati kalmamıştır. CHP, ilk etapta AKP iktidarının sonlandığına dair cevabını Mersin Büyükşehir ve ilçe belediyelerini almakla verecektir. Artık bu güzel kentin herkesi kucaklayan, birleştirici, haktan yana, halktan aldığı kaynakları halkın hizmetine adil bir şekilde sunan, çağın gerektirdiği çağdaş hizmetleri doğrudan doğruya vatandaşlara sunacak olan CHP’liler iş başına gelecektir. Adil hizmet anlayışının hayata geçirilmesini sağlayacak olan CHP’yi Mersin halkı bu kutsal ve onurlu görevi sunması için yetkili kılacaktır. Çünkü CHP’li yönetimlerde barış var, huzur var, adil ve eşit bir şekilde hizmet götürme anlayışı var. CHP’nin Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışı inşallah Mersin’imizde iktidar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Seçimlere yönelik çalışmalarına ara vermeden devam etmekte olduklarını ifade eden Talay, gittikleri her yerde vatandaşlardan gördükleri yoğun ilgiden dolayı büyük bir gurur duyduklarını vurgulayarak, “Mersin’imizin dört bir yanını üretim merkezleriyle donatacağız. Türkiye’nin en önemli tarım havzalarının başında gelen bölgemizde tarımı da, tarıma dayalı sanayiyi de en üst düzeyde geliştireceğiz. Gittiğimiz, görüştüğümüz tüm vatandaşlarımız, esnaflarımız 2019 yerel ve genel seçimlerini sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü halkımız 2019 yerel ve genel seçimlerde CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yapmak istiyor. Belediyecilik yol asfaltlamak, yeni kaldırımları söküp tekrardan yenilemek değildir. Mersinliler önümüzdeki yerel seçimlerde hak ettikleri çağdaş yerel yönetim anlayışını hayata geçirecek CHP’li kadroları iş başına getirecektir. Bizi halkımız çok iyi tanır. Biz verdiğimiz her sözü hayata geçiren bir anlayışa sahibiz. Bunu geçmişteki devlet hizmetlerimizde kanıtlamıştık. Bu nedenledir ki Mersin’imiz artık “yapacağım, edeceğim” diyerek önce söz verip sonra sözlerini unutan başkanlara ve yöneticilere değil; yaptıklarıyla halk nezdinde takdir gören başkanlara, yöneticilere kavuşacaktır. CHP olarak yerelde ve genelde iktidar olacağız. Bunu halkımızdan aldığımız güç ve destekle başaracağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.