Hava Durumu

:

:

:

CHP'li İstemihan Talay’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

27 Ekim 2017 Cuma 09:24

SON MANŞET.COM- CHP Genel Başkan Baş Danışmanı, Kültür eski Bakanı İstemihan Talay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

CHP'li İstemihan Talay’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- CHP Genel Başkan Baş Danışmanı, Kültür eski Bakanı İstemihan Talay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

İstemihan Talay’ın mesajı aynen şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılını yürekten kutluyorum. Bize bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi armağan eden büyük Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum.

 Osmanlı İmparatorluğunun çöktüğü ve Vatanımızın yedi düvel tarafından işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal ve silah arkadaşları büyük bir mücadele ile ulusumuzun özgürlük savaşını kazandılar. Yokluklar içinde ve yanmış yıkılmış bir vatan üzerinde çağdaş ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen bir Cumhuriyeti kurdular.

Cumhuriyetin kurucuları ekonomik, kültürel, sosyal ve eğitim alanlarında hızlı bir gelişme ve kalkınma sürecini başlattılar. Laiklik ilkesini hayata geçirerek din ve vicdan özgürlüğünü sağladılar.

94 yıl sonra bugün Cumhuriyetin temel ilkeleriyle kavga eden ve geçmişteki gayretleri yok sayan vefasız ve nankör bir anlayışın topluma kabul ettirilmeye çalışılmasını görmekten halkımızın büyük çoğunluğu büyük bir tepki duymaktadır.  Atatürk'ün anıtlarına saldırılar, bayram kutlamalarının kaldırılması  ve Atatürk anıtlarına çelenk koymanın bile yasaklanması Cumhuriyet değerlerini tahrip etmenin sembolleri olarak görülmektedir.

Ama şurası unutulmamalıdır ki; halkımız vefalıdır, nankörlüğü en büyük günah olarak kabul eder. Atatürk'e yapılan saygısızlığı Cumhuriyetimize ve Milletimize karşı yapılmış olan bir saygısızlık olarak görür ve görmektedir.

İktidarlar gelir, gider ama; Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi Milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşar ve payidar olur. Bu gerçeği kimse unutmamalıdır.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.