Hava Durumu

:

:

:

CHP’ye Mersin’de Çevreci Mühendis

08 Mayıs 2018 Salı 11:52

SONMANŞET.COM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe eski Gençlik Kolları Başkanlarından, 29 yaşındaki Emrah Kara, parti genel merkezine giderek Mersin Milletvekilliğine aday adayı başvurusunu yaptı.

CHP’ye Mersin’de Çevreci Mühendis

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe eski Gençlik Kolları Başkanlarından, 29 yaşındaki Emrah Kara, parti genel merkezine giderek Mersin Milletvekilliğine aday adayı başvurusunu yaptı.

Kara, genç bir insan olarak siyasetin içinde yer almaktan onur duyduğunu, seçime yönelik çalışmalarına bundan sonra ki süreçte artan tempoyla hazırlanacağını söyledi.

Emrah Kara kimdir?

“1989 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdum. Annem ev hanımı olup, babam Tarsus Sanayisinde 36 yıllık torna freze ustası ve emeklidir.

Eğitim Hayatı:

İlk ve orta öğrenimimi Atatürk İlköğretim Okulunda tamamladım. Ardından, girmiş olduğum sınavlarda Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi’ni kazandım. Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesinde öğrenim hayatıma devam ettim.

2007 yılında üniversite sınavında Gaziantep Üniversitesi Elektronik Bölümünü kazandım. Buradaki öğrenimime ara verip tekrar üniversite sınavına hazırlanarak Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü kazandım ve Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldum.

Üniversite öğrenim hayatım sırasında AIESEC Öğrenci Topluluğu- Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu – Erasmus Öğrenim Programı Peer Öğrenci (Yurtdışından gelen öğrenci rehberi) sosyal faaliyetlerinde bulundum. Yabancı dilimi geliştirmek amacıyla bu programlara dâhil oldum.

O dönemki maddi imkânlarımın yurtdışında dil eğitimi için yetersiz olmasından dolayı bu sosyal faaliyetlere katılarak yurtdışından gelen yabancı öğrencileri 6 (altı) ay ve 12 (oniki) aylık periyotlar halinde kendi öğrenci evimde misafir ettim. Bu bana farklı kültürleri tanıma ve yabancı dilimi geliştirme fırsatı sundu.

Aynı zamanda Adalet Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencisiyim. Buradaki amacım, Adalet eğitimimi tamamladıktan sonra “Hak, Hukuk Adalet” bilinci ile eğitimimi Hukuk Fakültesinde tamamlamaktır.

İyi düzeyde yazılı ve sözlü İngilizce bilmekteyim.

Spor Hayatı:

6 (altı) yaşında 1995 yılında Tarsus Çukurova Spor Kulübünde basketbol hayatıma başladım. İlk, orta öğretim ve lise öğrenimim sırasında başarılı bir basketbol hayatım bulunmaktadır. Spor hayatım döneminde Türkiye’nin birçok önde gelen basketbol kulüplerinden transfer teklifi almama rağmen, ailemin “önce eğitim” kararı ile eğitim hayatıma devam ettim.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.