Hava Durumu

:

:

:

CHP’nin Mersin’de Birleştirici Gücü: Aktay ve Başarır

23 Haziran 2018 Cumartesi 14:10

SONMANŞET.COM- CHP'de uzun yıllardan sonra ilk kez sağduyu hakim oldu ve herkes el ele verip, tek yürek oldu ve başarıya odaklanıldı. Bunda en önemli pay bize göre hiç kuşkunuz olmasın ki CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile CHP Milletvekili aday sıralamasında 3. sırada yer alan Av. Ali Mahir Başarır'ın payı çok büyük.

CHP’nin Mersin’de Birleştirici Gücü: Aktay ve Başarır

HABER-YORUM: SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tarsus’ta düzenlediği “Millet Yürüyüşü’nde, binlerce Tarsuslu yürüyüş etkinliğine destek verdi.

Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde dikkat çeken en önemli unsur, eski yeni CHP’de siyaset yapmış olanlar, ister yönetici, ister Milletvekili, ister Belediye Başkanlığı ve ister Belediye ve İl Genel Meclis üyeliği yapmış olanlar ilk kez bu seçimde el ele, omuz omuza vererek adeta düşman çatlattılar.

CHP’nin Mersin Milletvekili aday listesine baktığımızda ön seçim yapılmamış olmasına rağmen İl Yönetimin ilçe örgütleriyle yaptığı istişareler sonucunda mevcut Milletvekili aday listeleri belirlendi.

Genel Merkezinde onay verip, nihai kararını verdiği mevcut listedeki isimler son derece isabetli isimlerdi. Ancak her seçim dönemi öncesinde olduğu gibi CHP’lilerin listeler nedeniyle birbirlerine düşecekleri beklentisi bazı kesimlerce bekleniyordu. Ancak bu seçim o malum çevrelerin bu beklentileri bu kez boşa çıktı.

CHP’de uzun yıllardan sonra ilk kez sağduyu hakim oldu ve herkes el ele verip, tek yürek oldu ve başarıya odaklanıldı. Bunda en önemli pay bize göre hiç kuşkunuz olmasın ki CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile CHP Milletvekili aday sıralamasında 3. sırada yer alan Av. Ali Mahir Başarır’ın payı çok büyük.

Her iki isim yani Adil Aktay ve genç yaşına rağmen son 10 yılda verdiği mücadele ve etkin faaliyetleriyle CHP’nin Mersin’deki Yıldızı haline gelen Ali Mahir Başarır, Mersin’de ilk kez zoru başardı ve herkesi bir araya getirerek, CHP’nin Birleştirici isimleri oldular Mersin’de. Barış ve hoşgörü içinde bir seçim kampanyası yürüttüler.

Binlerce Kişi CHP’nin Tarsus Yürüyüşünde

 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’de kaç Milletvekili çıkaracağını yada kaç bin oy alacağını bilmiyoruzx. Ama görünen o ki, CHP başta Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Mersin’de yerel seçimlerin provasını yapar gibiydi.

Gelelim yürüyüşe..

Tarsus Gaziler Mahallesi  Atatürk Bulvarı üzerinde başlayan yürüyüş, Yarenlik Alanı girişinde son buldu.

 İl Başkanı Adil Aktay, İlçe Başkanı Ali İlk, mevcut milletvekilleri ve milletvekili adayları, partililer ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüş, Atatürk caddesini takip ederek, Yarenlik Alanı Halk Eğitim Merkezinin girişine kadar devam etti.

Burada İl Başkanı Adil Aktay, İlçe Başkanı Ali İlk ve Milletvekili adayı Av. Ali Mahir Başarır, halka hitaben konuşma yaptılar. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş esnasında sloganlar atıldı. Şehitlik yanından geçilirken, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüş sonrasında en hararetli konuşmayı büyük alkışlar arasında Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır yaptı. Seçim kampanyası boyunca CHP’nin çekim gücü olarak dikkatleri üzerine toplayan Ali Mahir Başarır’ın konuşmasında dikkat çeken en önemli konu, Türkiye’ye, Mersin’e ve Tarsus’a barışın geleceği şeklindeydi. Başarır’ın “CHP iktidarında ve yönetimlerinde kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağını belirtmesi adeta önümüzdeki yerel seçimlerin ipuçlarını veriyordu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.