Hava Durumu

:

:

:

CHP’nin 95’nci Kuruluş Yıldönümü Mersin’de de Kutlandı

10 Eylül 2018 Pazartesi 14:14

SONMANŞET.COM- Cumhuriyet alanında düzenlenen 95.'nci kuruluş yıldönümü etkinliğine 27. Dönem Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile Mersin İl Başkanı Adil Aktay Ankara'da Genel Merkezi'in düzenlediği kuruluş yıldönümü etkinliğine katılırken, önceki dönem Milletvekillerinden ise sadece D. Fikri Sağlar'ın katıldığı dikkat çekti

CHP’nin 95’nci Kuruluş Yıldönümü Mersin’de de Kutlandı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi’nin 95.’nci kuruluş yıl dönümü Mersin’de de kutlandı.

Cumhuriyet alanında düzenlenen 95.’nci kuruluş yıldönümü etkinliğine 27. Dönem Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile Mersin İl Başkanı Adil Aktay Ankara’da Genel Merkezi’in düzenlediği kuruluş yıldönümü etkinliğine katılırken, önceki dönem Milletvekillerinden ise sadece D. Fikri Sağlar’ın katıldığı dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından söz alan CHP İl Sekreteri Necla Bugay, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet'le birlikte bize bıraktığı en büyük mirasın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü. Bugün, bağımsızlığı için tüm Dünyaya meydan okuyan, her bedeli ödeyen bir ulusun, ülkeyi düşman askerlerinden temizlediği gün. Bugün, İzmir'in ve tüm Anadolu'nun kurtuluşunun günü.” Diyerek şunları söyledi:

“Bugün güzel bir gün, kutlu ve şanlı bir gün. İşgal altında bir ülkede, işbirlikçi Saraylılara rağmen, umudunu yitirmemiş bir halkın yazdığı kurtuluş ve bağımsızlık destanının öncü kadroları, aydınlık yarınların güvencesi olsun diye Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurdular.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin temelleri bağımsızlık ateşiyle atıldı. Bu parti, Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Ankara’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da kuruldu.  İzmir’in kurtuluşuyla taçlandı. Cumhuriyetin kurucusu, cumhuriyet devrimlerinin ve ideallerinin yılmaz savunucusu oldu. Darbeler gördü, kapatıldı. Hedef gösterildi. Şehitler verdi. Yılmadı. Her zaman halktan, haktan ve demokrasiden yana tutum aldı. Cumhuriyet Halk Partisi bugün 95 yaşında bir çınar.

 Ülkeyi ekonomiden eğitime, dış politikadan toplumsal barışa kadar her alanda uçuruma itenler bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi buradadır ve hep burada olacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin güvencesidir, birleştirici gücüdür. Bağımsızlığın, cumhuriyetin, demokrasinin, aydınlık geleceğin yılmaz savaşçısıdır. Bu güzel gün vesilesiyle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek vermiş tüm partililerimize şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.